Επίθεση από κουκουλοφόρους στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”

Κουκουλοφόροι με βαριοπούλες επιτέθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», και έσπασαν την είσοδο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων εργαζομένων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο.

Ειδικότερα η ομάδα 15 αγνώστων φορώντας κράνη, οπλισμένοι με ρόπαλα, βαριοπούλες και σφυριά προσέγγισαν τα γραφεία της εφημερίδας και έσπασαν τζαμαρίες.

Οι κουκουλοφόροι, αρχικά στράφηκαν κατά των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο και στη συνέχεια άρχισαν να σπάνε τους υαλοπίνακες της εισόδου του κτιρίου και να πετούν μαύρες, κόκκινες και άσπρες μπογιές.

Οι εργαζόμενοι στην είσοδο, με κίνδυνο της ζωής τους, πρόλαβαν και έκλεισαν την πόρτα. Το ευτύχημα είναι κανένας δεν τραυματίστηκε.

Η επίθεση διήρκεσε λίγα λεπτά και αμέσως μετά, οι κουκουλοφόροι που ήταν πεζοί τράπηκαν σε φυγή.

Άφησαν πίσω τους φέιγ βολάν στα οποία έγραφαν «ΚΡΑΤΟΣ ΜΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ. ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ»

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Εργαζόμενοι του «Πρώτου Θέματος»: «Δεν τρομοκρατούμαστε»

«Τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες δεν μας πτοούν», αναφέρουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας σε ανακοίνωσή που εξέδωσαν.

Ειδικότερα, αναφέρουν:

«Με αφορμή την φασιστική τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε από τους κουκουλοφόρους, εμείς οι εργαζόμενοι στο «Πρώτο Θέμα» απαντάμε στους βανδάλους που προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία της εφημερίδας και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή συναδέλφων μας ότι τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες δεν μας πτοούν.

Το “Πρώτο Θέμα”, από την πρώτη ημέρα της έκδοσης του, έχει κερδίσει από το
πολυπληθές αναγνωστικό κοινό του, πάμπολλα πιστοποιητικά προσήλωσης στη δημοσιογραφική δεοντολογία και γι΄ αυτό δεν τρομοκρατείται από σκοτεινά άτομα που κρύβονται πίσω από κουκούλες και υποκινούνταν από σκοπιμότητες.

Πιστοί στην αποστολή μας, που είναι να παρακολουθούμε και να καταγράφουμε τα γεγονότα, να αποκαλύπτουμε και να υπηρετούμε την αλήθεια, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας».

Καταδικάζει την επίθεση ο πολιτικός κόσμος

Την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος.

Από τη Βέρνη όπου και βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την επίθεση κατά της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Οποιαδήποτε μορφή βίας και τρομοκρατίας πλήττει ευθέως την Δημοκρατία».

«Κάθε μορφή βίας, απ’ όπου και αν προέρχεται, θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Σίμος Κεδίκογλου.

«Καταδικάζουμε δριμύτατα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατίας μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την καταδίκη του εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, για την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

«Καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση κατά της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” από κουκουλοφόρους. Είναι φανερό ότι απώτερος στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων. Οποιαδήποτε απειλή εναντίον του Τύπου ή προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Και η καταδίκη θα πρέπει να είναι ομόθυμη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε την επίθεση «οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου» και προσθέτει ότι: «Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει. Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «κανενός είδους ένσταση η διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της» και προσθέτει ότι «η σημερινή επίθεση είναι μια πράξη καταδικαστέα».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: «Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται».

Και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους, καταδίκασαν την επίθεση.

Η ΔΗΜΑΡ δια στόματος του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Νίκου Τσούκαλη επεσήμανε ότι «είναι αυτονόητη η κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης αγνώστων στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. Η εκδήλωση οποιασδήποτε βίας αυτή την περίοδο τείνει να συμψηφίσει αντικειμενικά την βία που προέρχεται από το απόλυτο κακό δηλαδή αυτό της Χρυσής Αυγής».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: newpost.gr