Η Βουλή της Νέας Νοτίου Ουαλίας τίμησε την ΑΧΕΠΑ

Με πρωτοβουλία του πολιτειακού γερουσιαστή, David Clarke, το κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας υιοθέτησε συγχαρητήριο ψήφισμα προς το νέο προεδρείο της Αυστραλο-Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Αδελφότητας (ΑΧΕΠΑ) Νέας Νοτίου Ουαλίας και Νέας Ζηλανδίας.
Στο ψήφισμα τονίζεται ότι η ΑΧΕΠΑ είναι η μεγαλύτερη φιλανθρωπική οργάνωση Ελλήνων στον κόσμο με σκοπό την προώθηση της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού και των ελληνικών ιδεωδών για το καλό του Αυστραλιώτη Ελληνισμού.
Η ΑΧΕΠΑ δωρίζει μεγάλα ποσά για διάφορους σκοπούς με έμφαση την ιατρική έρευνα, την παιδεία, την φροντίδα των ηλικιωμένων και των άπορων.
Ο κ. Clarke παρευρέθηκε στην εγκαθίδρυση του νέου προεδρείου της ΑΧΕΠΑ Ν.Ν.Ουαλίας-Νέας Ζηλανδίας, με πολιτειακό πρόεδρο τον κ. Γιάννη Καλλιμάνη, και περιφερειακή πρόεδρο την κ. Ανν Μπούρη. Όπως σημειώνει ο κ. Clarke, επίσης παρευρέθηκαν, επίσης, ο νέος γενικός πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Σίδνεϊ, Δρ Σταύρος Κυρίμης, οι πολιτειακοί γερουσιαστές Marie Ficarra, και Σοφία Κώτση, ο νεοεκλεγείς βουλευτής Barton (στα νότια προάστια του Σίδνεϊ) κ. Νικόλαος Βαρβαρής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σαμ Στρατικόπουλος (Kogarah), Πέτρος Καλλιγάς, Πήτερ Πούλος και Ανδρέας Τσούνης (Rockdale) και άλλοι.
Μέσω του ψηφίσματος, η πολιτειακή Γερουσία έδωσε τα συγχαρητήρια της στο νέο προεδρείο της ΑΧΕΠΑ, ειδικά στον πολιτειακό πρόεδρο κ. Καλλιμάνη, και στην περιφερειακή πρόεδρο κ. Μπούρη, και στην ΑΧΕΠΑ ως σύνολο για το έργο της προς την ελληνική παροικία και την αυστραλιανή κοινωνία γενικότερα.