Καταθέσεις μαρτύρων καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς Ρουπακιά

Καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που περιγράφουν την ενέδρα στον Παύλο Φύσσα δημοσιεύει Το Βήμα. Σύμφωνα με αυτές, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του καθ’ομολογία δολοφόνου Γ.Ρουπακιά. Μεταξύ άλλων, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Γ.Ρουπακιά φέρεται να απορρίπτει πως υπήρχαν ίχνη επίθεσης εναντίον του, ενώ άλλοι μάρτυρες περιγράφουν πώς πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ερχόμενος προς το σημείο της μοιραίας συμπλοκής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με Το Βήμα, αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Πειραιά φέρεται να περιγράφει την επίμαχη σκηνή με λεπτομέρειες:

«…Ξαφνικά, ενώ κινούμασταν στην οδό Π. Τσαλδάρη, είδαμε δύο άτομα να έχουν πιαστεί στα χέρια και να πλακώνονται. Τότε τρέξαμε προς τα εκεί για να τους χωρίσουμε και να μας πούνε τι γίνεται. Δύο συνάδελφοί μου που ήταν μπροστά φτάσανε πρώτοι και αυτοί τους χώρισαν.

»Τότε ρώτησαν τι έγινε και ο ένας από αυτούς φώναζε “αυτός με βάρεσε” δείχνοντας τον άλλον. Ο άλλος πήγε να μπει στο αυτοκίνητό του για να φύγει. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν παρκαρισμένο, πιο σωστά θα έλεγα σταματημένο, γιατί δεν είχε παρκάρει στο δρόμο όπου έγινε το συμβάν και ήταν τοποθετημένο αντίθετα της κατεύθυνσης κυκλοφορίας.

»Εγώ τότε άκουσα τους συναδέλφους μου να μου φωνάζουν “είναι μαχαιρωμένος, αυτός το έκανε πιάστε τον”. Αυτόν τους τον υπέδειξε αυτός, που ήταν μαχαιρωμένος και κρατούσε το στήθος του με το χέρι του και είχε αίματα.

»Εγώ τότε μαζί με τον άλλον ειδικό φρουρό πήγαμε προς τα πάνω του στο αυτοκίνητο που ήταν μέσα. Κάποιος φώναζε ότι ήταν αυτός που τον είχε μαχαιρώσει… Μόλις βγάλαμε τον δράστη από το αυτοκίνητο, του ζητήσαμε την ταυτότητά του και ονομάζεται Ρουπακιάς… Του κάναμε σωματικό έλεγχο, αλλά δεν είχε τίποτε και τότε είδαμε ότι δίπλα από την μπροστινή αριστερή ρόδα του αυτοκινήτου ήταν πεταμένο ένα αναδιπλούμενο στιλέτο ανοιχτό με αίματα πάνω και ξύλινη λαβή. Αυτό το στιλέτο το περισυλλέξαμε και το ασφαλίσαμε…

»Αυτόν που μαχαίρωσε είχε πέσει στο πεζοδρόμιο και είχε γεμίσει αίματα. Εμείς ενημερώσαμε άμεσα το κέντρο μας και ζητούσαμε επίμονα να έρθει γρήγορα το ΕΚΑΒ. Ρωτήσαμε το θύμα πώς λέγεται και τότε μια κοπέλα που έκλαιγε και ήταν η κοπέλα του θύματος είπε το όνομα του… Ήρθε το ΕΚΑΒ και όταν πήρε το θύμα πρέπει να είχε χάσει τις αισθήσεις του… Το στιλέτο σας το παραδίδω…»

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Γ.Ρουπακιά φέρεται να διαβεβαιώνει στην κατάθεσή του ότι στον δράστη «δεν βρέθηκαν εξωτερικές κακώσεις (αμυχές, μώλωπες κ.λπ.)», καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του ότι του επιτέθηκαν και ότι βρισκόταν σε άμυνα.Ακόμη, δυο νεαρές φοιτήτριες, μάρτυρες της δολοφονίας, φέρονται να κατέθεσαν:

«Είμαι φοιτήτρια και είχαμε πάει για καφέ με τη φίλη μου στο Πασαλιμάνι… Πριν φτάσουμε στο σπίτι μας σταματήσαμε σε ένα παγκάκι στην Παναγή Τσαλδάρη κοντά στη δεύτερη στάση λεωφορείου. Γύρω στις 11.15, όταν τελείωσε ο αγώνας του Ολυμπιακού, ακούσαμε πολλή φασαρία από τον κάθετο δρόμο και κατευθείαν είδαμε 6-7 άτομα, αγόρια και κορίτσια, να τρέχουν προς την Τσαλδάρη και να φωνάζουν, και άλλα 20 με 30 άτομα να τους κυνηγάνε.

»Αυτοί που τους κυνηγούσαν ήταν όλοι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια και φοράγανε μαύρες μπλούζες, άρβυλα και μερικοί από αυτούς παντελόνια παραλλαγής γκρι-μαύρο. Στα 20-30 μέτρα από εκεί που καθόμασταν οι μαυροφορεμένοι πρόλαβαν τρία παιδιά από τα πρώτα και πιάστηκαν στα χέρια. Έβλεπα ότι τους χτυπάγανε πολύ, έριχναν μπουνιές, κλωτσιές.

»Κάποια στιγμή είδα από πίσω μου ένα ασημί μακρύ αυτοκίνητο να πηγαίνει ανάποδα την Τσαλδάρη και να σταματάει σχεδόν μπροστά από τη στάση λεωφορείου, που στεκόταν το ένα από τα παιδιά. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε και πήρε “αγκαλιά” το παιδί και κάτι έκανε. Τότε ήρθε η αστυνομία και βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και μετά έφυγε τρέχοντας.

Τότε άκουσα το παιδί που πήρε αγκαλιά ο οδηγός πριν να φωνάζει πολύ δυνατά: “Μ’ έχει μαχαιρώσει, με μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά αυτός είναι…” Μετά είδα τους αστυνομικούς να έχουν πιάσει τον οδηγό του αυτοκινήτου και να του έχουν βάλει χειροπέδες. Έπειτα μας μίλησε ένας αστυνομικός, πήγαμε στο τμήμα στο Κερατσίνι και μετά ήρθαμε εδώ στην Υπηρεσία σας».

Στο ίδιο κλίμα και η μαρτυρία της φίλης της, επίσης φοιτήτριας, η οποία καταλήγει για το επίμαχο περιστατικό της δολοφονίας:

«…Το παιδί το χτυπάγανε 2-3 άτομα μαζί, με κράνη, με κλωτσιές, με μπουνιές και μετά τον έπιασε αγκαλιά ένας εύσωμος άντρας με λίγα γκρίζα μαλλιά και τον χτύπαγε. Τότε ήρθε η Αστυνομία και αυτοί που τον χτυπάγανε με τα κράνη αρχίσανε να τρέχουν για να φύγουν και είδα ότι βγήκε ένας άντρας με ξυρισμένο κεφάλι από τη θέση του συνοδηγού, άρχισε και αυτός να τρέχει, ενώ ο οδηγός έμεινε εκεί. Ταυτόχρονα άκουσα το παιδί που χτυπάγανε πριν να φωνάζει: “Μ’ έχει μαχαιρώσει, με μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά, αυτός είναι”…»

Newsroom ΔΟΛ