Υποτροφίες σε 25 έλληνες φοιτητές για το Clinton Global Initiative από τη Γιάννα Αγγελοπούλου

«Πιστεύω σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να ξαναβρούν το νήμα εκείνου που ζήσαμε πριν 10 χρόνια» δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου

Μέχρι και 25 Έλληνες φοιτητές, ώστε να συμμετάσχουν πλήρως στο Clinton Global Initiative University (CGIU) το 2014 θα στηρίξει η Γιάννα Αγγελοπούλου, όπως ανακοίνωσε στην ετήσια σύνοδο του ιδρύματος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.

«Πιστεύω σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να ξαναβρούν το νήμα εκείνου που ζήσαμε πριν 10 χρόνια, το πνεύμα που είχα δει την εποχή της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων» είπε η κυρία Αγγελοπούλου, κατά τη Συζήτηση για την Παγκόσμια Κινητοποίηση των Νέων του CGI. Στην συζήτηση αυτή μετείχαν και η Chelsea Clinton, ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Muhtar Kent και ο διευθύνων Σύμβουλος της Cisco John Chambers. Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Piers Morgan του CNN.

Σχετικά με τους μέχρι και 25 φοιτητές, που θα στηρίξει την συμμετοχή τους στις εργασίες του CGIU του 2014, η Γιάννα Αγγελοπούλου ανέφερε: «Θα στηρίξω οικονομικά τα σχέδιά τους που θα εφαρμόσουν στην Ελλάδα, ώστε να λειτουργήσουν ως παραδείγματα του τι μπορεί να επιτευχθεί με την αποφασιστικότητα και την ελπίδα που φέρουν».

Το 2013, το πρόγραμμα υποτροφιών της Γιάννας Αγγελοπούλου κάλεσε νέους φοιτητές στην Ελλάδα να υποβάλλουν προτάσεις δράσης στο πλαίσιο του CGIU. Από ένα σύνολο περίπου 200 φοιτητών που προσήλθαν με προτάσεις, με την βοήθεια Επιτροπής διακεκριμένων πανεπιστημιακών επελέγησαν 12 φοιτητές οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες του CGIU στο St.Louis, του Missouri. Στην συνέχεια, στηρίχθηκαν οικονομικά σχέδιά τους, που ήδη εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Ένας από τους φοιτητές ανέπτυξε ανοιχτή βάση δεδομένων – την μεγαλύτερη διεθνώς – για δωρεάν ευκαιρίες των νέων. Μια φοιτήτρια βοήθησε την αύξηση της παραγωγικότητας σε αγροτικές καλλιέργειες με χαρτογράφηση βάσει GPS και δοκιμές του εδάφους. Ένας άλλος, ανέπτυξε σχέδια δωρεάν διανομής εκατοντάδων μερίδων φαγητού που περισσεύουν από εστιατόρια και δημόσιους φορείς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Οι φοιτητές αυτοί φέρνουν το πνεύμα προσφοράς, το οποίο καλλιεργεί το CGI, στην Ελλάδα», εξηγεί η Γιάννα Αγγελοπούλου. «Περιμένω με αδημονία να δω τι θα προτείνουν και τι θα προσφέρουν οι υποψήφιοι αυτής της χρονιάς».

Η Clinton Global Initiative αποτελεί διοργάνωση του Ιδρύματος Bill, Hillary και Chelsea Clinton, που συγκαλεί κάθε χρόνο ηγετικές προσωπικότητες απ’ όλον τον κόσμο, ώστε να διαμορφώσουν και να υλοποιούν καινοτόμες λύσεις για τις πιο σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις της εποχής.

Protothema.gr