Αναμένεται η μεταγωγή βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής στην Ευελπίδων

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγούνται στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί έπειτα από εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος των συλληφθέντων, θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος θα ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη. Μέχρι στιγμής, καταζητούμενος παραμένει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή στον οποίο οι κατηγορούμενοι –πλέον- έχουν τη δυνατότητα να απολογηθούν εντός πέντε ημερών. Μέχρι τότε, θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, θεωρείται πολύ πιθανό να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας, έτσι ώστε η ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή.

Εάν η Ολομέλεια κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, τότε οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στο Εφετείο.

newpost.gr