Νέος ισχυρός σεισμός στο Πακιστάν, 15 νεκροί

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο σεισμό των 6,8 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, μια περιοχή που πριν τέσσερις ημέρες είχε πληγεί τον ισχυρό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, από τον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι.

Από τον σημερινό σεισμό καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Νόκιο στην επαρχία Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν), όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Στην πόλη ζουν περίπου 15.000 άνθρωποι.

Από τον σεισμό των 7,7 βαθμών, που σημειώθηκε την Τρίτη επίσης στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, τουλάχιστον 515 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Σύμφωνα μάλιστα με τον Χαν Ουασέι, εκπρόσωπο των συνοριοφυλάκων, ο αριθμός των νεκρών από τον σημερινό σεισμό ενδέχεται να αυξηθεί.

Το Μπαλουτσιστάν είναι η πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, αλλά και προπύργιο Βελούχων αυτονομιστών ανταρτών.

Οι αντάρτες έχουν πυροβολήσει δύο φορές εναντίον ελικοπτέρων που μεταφέρουν αξιωματικούς του στρατού αρμόδιους για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και βοήθεια, ενώ έχουν επιτεθεί και σε αυτοκινητοπομπή την οποία συνόδευαν κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι Βελούχοι αντάρτες, που έχουν σκοτώσει πολλούς πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, μάχονται για την αυτονομία του Μπαλουτσιστάν. Κατηγορούν την πακιστανική κυβέρνηση ότι κλέβει τα πλούσια μεταλλεύματα της περιοχής και τις δυνάμεις ασφαλείας για εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

NewsIt.gr