Τα κόμματα για τις συλλήψεις βουλευτών

 

Με τη φράση «η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της, η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τη σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων μελών της.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς και ότι σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της ΧΑ θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπουν το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος. «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα» κατέληξε.

Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για να εξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις συλλήψεις  του Ν.Μιχαλολιάκου, βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Με δήλωσή του στο Βήμα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης ανέφερε: «Εμείς εδώ και καιρό είχαμε υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις. Σεβασμός στο νομικό πλαίσιο, να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστα τη δουλειά της τόσο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όσο και μια σειρά άλλων εγκληματικών δράσεων»