Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας Π.Ε. Τρικάλων με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων

Ολοκληρώθηκαν οι ετοιμασίες της κεντρικής εκδήλωσης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλά σχολεία της πόλης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή 7 μ.μ. στο Μυλό Ματσόπουλου.
Η έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη μικρασιατική εκστρατεία και τίτλο “Πορεία στο Σαγγάριο”, την επιμέλεια της οποίας έχει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων, είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της.
Οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν, αναδεικνύουν την πιο “ανθρώπινη” πλευρά της μικρασιατική εκστρατείας με αναφορές στην καθημερινότητα των στρατιωτών, την επιβίωση αλλά και τις γιορτές τους, ενώ το ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων θα αναδειχθεί μέσα από το ιστορικό ντοκιμαντέρ ωριαίας διάρκειας, που θα προβάλλεται κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας. Ιδιαίτερο κομμάτι της έκθεσης αποτελεί η ξεχωριστή ενότητα για την πυρπόλυση και καταστροφή της Σμύρνης με μικρή αναφορά στην προσφυγιά.
Την εικόνα συμπληρώνει η έκθεση παραδοσιακής μικρασιάτικης φορεσιάς με αυθεντικά ενδύματα από τις ιδιωτικές συλλογές των Μαρία Παντικίδου και Κλεομένη Κατσαρή του Συλλόγου Μικρασιατών Νικομήδεοιας οι Κιζδερβενιώτες. Σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης θα διανέμεται έντυπο υλικό με φωτογραφίες και συγκλονιστικές μαρτυρίες της εποχής.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ και απευθύνεται κυρίως στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Επισκέψεις σχολείων και συλλόγων κατόπιν επικοινωνίας με Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο τηλέφωνο 24310 35106
η Πρόεδρος Λένα Σαββίδου
η Γραμματέας Νόπη Παπαδοπούλου