Πως “έδεσαν” την Χρυσή Αυγή – Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα

Ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών  για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή, στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί τα άλλα τέσσερα ηγετικά στελέχη και βουλευτές του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μιχο, πήραν προθεσμία από τον ανακριτή να απολογηθούν την Τρίτη, μετά τις 12 το μεσημέρι. Την Τρίτη θα απολογηθούν επίσης και άλλοι 3 από τους συλληφθέντες ενώ όλοι οι υπόλοιποι πήραν προθεσμία για την Τετάρτη.
Με χειροπέδες στα χέρια, οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, από τα δικαστήρια πίσω στη ΓΑΔΑ όπου και θα παραμείνουν στα κρατητήρια μέχρι την απολογία τους.
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο κατάλογος του κατηγορητηρίου και των προσωποποιημένων κακουργηματικών πράξεων αναμένεται να διευρυνθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και να ανοίξει έτσι ένας νέος κύκλος συλλήψεων.

Οι συλληφθέντες “δέθηκαν” από τον σούπερ κοριό της Αντιτρομοκρατικής που έχει καταγράψει εκατοντάδες αποκαλυπτικές συνομιλίες στις οποίες περιγράφεται η ιεραρχική δομή της Χρυσής Αυγής και το διευθυντήριο που καθοδηγούσε τη δράση της. Οι πρωταγωνιστές συνδέονται ευθέως με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα άλλα και τουλάχιστον δύο “ορφανές δολοφονίες” και δεκάδες απόπειρες δολοφονίας εναντίον αλλοδαπών και Ελλήνων.

Κατά το δημοσίευμα, που επικαλείται ανώτατο παράγοντα που γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών, στις καταγεγραμμένες συζητήσεις ξεχειλίζει το μίσος και η αλαζονεία των μελών της Χρυσής Αυγής που έφταναν στο σημείο να χλευάζουν τα θύματά τους.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής οδηγείται στον ανακριτή - Από το χέρι τον κρατά η η κόρη του - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής οδηγείται στον ανακριτή – Από το χέρι τον κρατά η η κόρη του – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο πόρισμα Βουρλιώτη στοιχειοθετείται με ντοκουμέντα η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η δομή και οι διαταγές της ιεραρχίας προς τα στελέχη της ενώ μαρτυρίες επιβεβαιώνουν το υλικό της αντιτρομοκρατικής, συνδέοντας συγκεκριμένα περιστατικά με βουλευτές και στελέχη που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο σε παράνομες δραστηριότητες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος μεταφέρεται από άνδρες των ΕΚΑΜ στον ανακριτή - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Ηλίας Παναγιώταρος μεταφέρεται από άνδρες των ΕΚΑΜ στον ανακριτή – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί πήραν μέρος στην γιγάντια επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής. Μια επιχείρηση που έγινε υπό άκρα μυστικότητα. Μόνο τρεις άνθρωποι γνώρισαν πως επρόκειτο να περαστούν χειροπέδες σε όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Ο μόνος που δεν έχει συλληφθεί είναι ο Χρήστος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπαρχηγός της οργάνωσης, σύμφωνα με το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στα δικαστήρια της Ευελπίδων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Ο Ηλίας Κασιδιάρης στα δικαστήρια της Ευελπίδων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Το κουβάρι για να ξηλωθεί μια και καλή η Χρυσή Αυγή άρχισε να… ξετυλίγεται στις 06:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ήταν η ώρα που εισαγγελέας και άνδρες της αντιτρομοκρατικής χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη.

«Ήρθαμε να σας συλλάβουμε» του είπαν μόλις τους άνοιξε την πόρτα. Δεν αντέδρασε και τους ακολούθησε.
Ο επόμενος ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ακολούθησε ο «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο άνθρωπος που μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και είπε στον 45χρονο δολοφόνο να «κόψεις το λαιμό σου».

Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι είτε η διεύθυνση είτε η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Οι συλλήψεις δε σταμάτησαν εκεί. Συνελήφθη και ο Παναγιώτης Λαγός, παραδόθηκε, μετά από… παράσταση έξω από τη ΓΑΔΑ, ο Ηλίας Παναγιώταρος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς, καταζητείται, ενώ λίγο πριν από τις 15:00 πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο βουλευτής Νίκος Μίχος, φωνάζοντας “Ζήτω η Δημοκρατία”.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρεται από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρεται από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

 

Το πόρισμα φωτιά

Το 9σέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη «καίει» την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, βουλευτές και μέλη του κόμματος. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός, αποκαλούνταν «πρίγκιπας Φύρερ», ο Χρήστος Παππάς ήταν ο υπαρχηγός του και μαζί με τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Λαγό ήταν ο «σκληρός πυρήνας» της οργάνωσης.

Η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά, ανέλαβε να εκπροσωπήσει και τον Ηλία Παναγιώταρο

Στο πόρισμα υπάρχουν στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονία Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

Λαγός και Κασιδιάρης μεταφέρονται στα δικαστήρια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Λαγός και Κασιδιάρης μεταφέρονται στα δικαστήρια – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.

ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ

«Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος» δήλωσε προκλητικά χτες το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς σε ραδιοφωνική εκπομπή και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές πράγματι ο καταζητούμενος βουλευτής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διαφεύγει της σύλληψης. Φυσικά, η Αντιτρομοκρατική γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της και δεν τίθεται θέμα ευθύνης της αστυνομίας για την καθυστέρηση της σύλληψης.
Αν δεν συλληφθεί ή παραδοθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες, τότε θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας από τη Βουλή και στη συνέχεια να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Ωστόσο, ερωτήματα γεννώνται από το ότι παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης συνελήφθησαν ή παραδόθηκαν λίγες ώρες μετά την απόφαση του εισαγγελέα  και απολογήθηκαν ενώπιων του ανακριτή στην Ευελπίδων γράφοντας έτσι μια νέα σελίδα για την Δημοκρατία στη χώρα μας, ο κ. Παππάς παραμένει «άφαντος».  Να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι επιβαρυντικό στο δικαστήριο για τον ίδιο και τους υπόλοιπους.
Στην πραγματικότητα, αστυνομικές πηγές τις δύο τελευταίες μέρες άφηναν υπόνοιες ότι ο κ. Παππάς δεν βρίσκεται στο σπίτι του. Τελικώς, οι εν λόγω πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν καθώς οι άνδρες των ΕΚΑΜ που έχουν αναλάβει την «επιχείρηση» πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι του βουλευτή και σε σπίτια συγγενών του χωρίς όμως αποτέλεσμα. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι θα παραδοθεί.
Προκλητικό πάντως χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι την ώρα που ο Χρήστος Παππάς καταζητείται κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους. Ο Χρήστος Παππάς, παρεμβαίνοντας χτες σε εκπομπή του Real Fm, δήλωσε «Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα» ενώ τόνισε πως «Η συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές».
«Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα», δήλωσε, ενώ κάλεσε τους «Έλληνες εθνικιστές σε αγωνιστική εγρήγορση».
Την ίδια ώρα, ο κ. Παππάς χαρακτηρίζεται «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής από το πόρισμα του εισαγγελέα έχοντας κομβικό και οργανωτικό ρόλο στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, ο κ. Παππάς σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την άρση απορρήτου συντόνιζε της ομάδες κρούσης.
Πηγή: NewsIt.gr – Newpost.gr