Συνάντηση Σαμαρά-Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον σήμερα

Στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει τετ – α- τετ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο επίκεντρο …
αναμένεται να βρεθούν οι αναλύσεις του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού.
Στις 17:30 ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσεν, ενώ την Τετάρτη το πρωί θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το απόγευμα θα έχει επαφές με μέλη της Βουλής και της γερουσίας.
Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους CEO των εταιρειών Dow Chemical, IBM, Johnson and Johnson, AT &T, ADM, Honeywell, MAstercard, MacGrow Hill.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την εκδοτική ομάδα της Wall Street Journal και το απόγευμα θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του Hellenic Initiative στην οποία θα παραστούν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο Τζορζ Στεφανόπουλος.
Επενδυτικό σαφάρι
Χθες ο πρωθυπουργός είχε επαφές με υπεύθυνους μεγάλων εισηγμένων εταιρειών των ΗΠΑ , σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Μετά από τις συναντήσεις ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές θα υπάρξουν αρκετοί από τους συνομιλητές του που θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της και δεν θα υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον.
Στις επαφές κυριάρχησε η συζήτηση για το γενικό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, ενώ οι υπεύθυνοι των εταιρειών ήταν ενημερωμένοι και έκαναν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό για τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και για το πώς πηγαίνει η συγκυβέρνηση με τον έναν μόνο πια κυβερνητικό εταίρο.
Ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει σε όλους του τόνους ότι δεν θα γίνουν εκλογές, ενώ υπογραμμίζει ότι μετά την εκρίζωση της Χρυσής Αυγής προέχει η ασφάλεια των πολιτών και γι’ αυτό ήδη έχουν αρχίσει επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Ομόνοια.
Θεωρεί δε ότι είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά συνεχώς εκλογές και διαψεύδεται από τις μετρήσεις που δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν επιθυμεί προσφυγή στις κάλπες. Οι εκλογές θα είναι ενάντια στην προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση, έλεγε ο Πρωθυπουργός σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.
Σημειώνεται ότι κατά τις χθεσινές του επαφές ο κ. Σαμαράς είχε αρχικά στρογγυλό τραπέζι το οποίο προλόγισε ο κ. Jeimi Daimon της JP Morgan και στο οποίο συμμετείχαν οι CEO 15 μεγάλων των εταιρειών:
-Από την JP Morgaν, mrs Joyce Chang επικεφαλής της παγκόσμιας ανάλυσης της εταιρείας. H JP Morgan έχει δημιουργήσει και τον δείκτη για τις αναδυόμενες αγορές
-Από την Blue Crest Capital, Nick Raley
-Eagle Vale Capital, Mark Vezinsky
-Emso partners εταιρεία fixed income της Sitigroup, Ignor Ragosky
-Fidelity, Hohn Carlson
-King Street Capital, Bryan Higgins
-Lazzard, Mrs Denis Simon
-Norgress Bank Investment (εταιρεία που διαχειρίζεται τα κρατικά κεφάλαια της Νορβηγίας), Knut Langholm
-NWI Management (που διαχειρίζεται περί τα 3,9 δις δολλάρια), Hary Harant
-Openhaimer funds, Sara Zervos
-OFR capital, Zozeh Daza
-Wellington Managment, James Vallone (η εταιρεία διαχειρίζεται περί τα 870 δις δολλάρια σε 50 χώρες).
-BTG Punctual, David Martin
Πάντα στο ίδιο πλαίσιο, είχε γεύμα σε κεντρικό εστιατόριο του Manhatan σε πριβέ αίθουσα στο οποίο συμμετείχαν:
-Goldman Cachs, Loyd Blackfein
-Canyon, Joshua Freedman
-Center Bridge, Mark Galogly
-Bic, Bruno Bic
-Black Rock, ο πρόεδρος Lary Fink (η εταιρεία διαχειρίζεται περί τα 3,72 τρισ. δολλάρια)
-Ο γνωστός John Polson o οποίος πέρα από τα 18 δις που διαχειρίζεται διαθέτει το 5% της Alpha Bank και το 5% της Τράπεζας Πειραιώς
-Thomson Reuters, James Smith
-Highbridge,Scot Capnic ( διαχειρίζεται περί τα 19 δισ.).
Πηγή: ΑΜΠΕ-Fimotro.blogspot.com