Μαραθώνιες οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής – Στον ανακριτή ο Μίχος

Μαραθώνιες είναι οι απολογίες των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου, Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου, που από τις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκονται στην Ευελπίδων και απολογούνται για το βαρύτατο κατηγορητήριο που τους αποδίδεται.

Πρώτος απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, η απολογία του οποίου ξεπέρασε τις 6 ώρες. Στη συνέχεια μπήκε στο γραφείο του ανακριτή ο Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος ολοκλήρωσε την απολογία του λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα.

Λίγο πριν τις 8 ολοκλήρωσε την απολογία του ο Γιάννης Λαγός και αυτή την ώρα απολογείται ο τελευταίος εκ των κατηγορουμένων Νίκος Μίχος (φωτογραφία πρώτης σελίδος). Μετά και από την απολογία του κ. Μίχου ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή τους ή όχι.

Τι φέρεται να είπε ο Γιάννης Λαγός

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Λαγός φέρεται να είπε στον ανακριτή πως το μόνο καταστατικό που γνωρίζει είναι το κατατεθειμένο επισήμως στον Άρειο Πάγο, το οποίο απηχεί τις απόψεις. «Με αυτό το καταστατικό συμμετείχαμε στις τελευταίες εκλογές. Σήμερα άλλωστε η πραγματική απήχηση της Χρυσής Αυγής στον λαό είναι πολύ μεγάλη», φέρεται να υποστήριξε ο Γιάννης Λαγός.

Αναφερόμενος σε δομικά και οργανωτικά θέματα του κόμματος , αλλά και σε τοπικές οργανώσεις φέρεται να είπε:

«Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και λειτουργούμε με μοναδικό κριτήριο το καλό της χώρας. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον ναζισμό», τόνισε, ενώ ερωτώμενος σχετικά απάντησε πως «ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν ναζιστικά σύμβολα σε εκδηλώσεις και αν ποτέ εμφανιζόταν κανείς με τέτοια σύμβολα, του απαγορευόταν η συμμετοχή».

Παναγιώταρος: «Αστείο το κατηγορητήριο»

Για ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες, οι οποίες υποστήριξε, εντάσσονται σε μια προσπάθεια πολιτικής δίωξής του έκανε λόγο στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Παναγιώταρος. Παράλληλα, χαρακτήρισε «τυχαία» τα γεγονότα που παρουσιάζονται στις δικογραφίες και φαίνεται να τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες της συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης.

«Ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι ένα αστείο κατασκεύασμα και στοιχειοθετείται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά», φέρεται να υποστήριξε επισημαίνοντας πως  οι κατηγορούμενοι για τους ξυλοδαρμούς στο Πέραμα δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αναφερόμενος στον Γ. Ρουπακιά, ο κατηγορούμενος βουλευτής φέρεται να είπε ότι δεν τον γνωρίζει διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν να τον έβαλαν στελέχη της Χρυσής Αυγής να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα.

Στη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως οι επιδρομές σε λαϊκές αγορές ήταν λανθασμένες ενέργειες και εξήγησε πως εφόσον σημειώθηκαν παρανομίες στη διάρκειά τους, τότε οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τιμωρηθούν.

«Είμαι 40 έτων και νιώθω πολυ ικανοποιημένος απο τη μέχρι τώρα πορεία μου», «είμαι υπερήφανος που ανήκω στη Χ.Α» και «έχω ένα παιδί και ετοιμάζομαι για δεύτερο», ήταν ορισμένες από τις φράσεις, τις οποίες χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Πηγή: Newpost.gr