«Μπαράζ» συλλήψεων αστυνομικών για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

Την ώρα που κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για τον εντοπισμό του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής που χρησιμοποιούταν στις στρατιωτικές εκπαιδεύσεις των μελών του κόμματος, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τη σύλληψη αστυνομικών που όχι μόνο κατέχουν παράνομα όπλα αλλά στήριζαν το «έργο» της Χρυσής Αυγής.

Από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι οι θύλακες της Χρυσής Αυγής στο Σώμα είναι δεκάδες και καταγγελίες για αστυνομικούς που είχαν μείνει στα συρτάρια τώρα «ξεσκονίζονται» και ερευνώνται εξονυχιστικά.

Πάνω από τριάντα αστυνομικοί ελέγχονται από τους άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και αξιόποινες πράξεις.

Οι έρευνες που άρχισαν από αστυνομικά τμήματα τώρα εστιάζονται και σε σπίτια ενστόλων Δεν είναι τυχαίο ότι μόνον χτες ανακοινώθηκαν τρεις περιπτώσεις αστυνομικών φρουρών βουλευτών που εμπλέκονται σε υποθέσεις με τη Χρυσή Αυγή και εντοπίστηκαν να έχουν μετατρέψει το σπίτι τους σε κρύπτες πυρομαχικών. Συνολικά 8 αστυνομικοί- θύλακες της Χρυσής Αυγής τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την τελευταία εβδομάδα.

Εξάλλου, μετά την αποκάλυψη της σχέσης και της δράσης του ειδικού φρουρού που υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙΑΣ στην περιοχή του Πειραιά, καθώς και της ανθυπαστυνόμου από το Α.Τ. Πειραιά, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε «οπλοστάσιο», όπως και κάρτα υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, οι «αδιάφθοροι» έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους.

Σήμερα μάλιστα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, συνελήφθη ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγ. Παντελεήμονα, κατηγορούμενος ότι επί χρόνια συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή.

Πρόκειται για 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, «ξέπλυμα» χρήματος και άλλα αδικήματα.

Μαζί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή συνελήφθη μία συνομήλική του, ενώ αναζητούνται ένας συνταξιούχος αστυνομικός και άλλη μία γυναίκα οι οποίοι κατηγορούνται ως συνεργοί του στα ίδια αδικήματα.

Στα σπίτια του αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Αθήνα και την ιδιαίτερη πατρίδα του στα Γιάννενα, βρέθηκαν πολλά όπλα, χρήματα κι άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ποσότητα ναρκωτικών.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής υπηρετούσε ως διοικητής του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα μέχρι το 2011 και στη συνέχεια πήρε μετάθεση στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο αξιωματικός εκτός των άλλων είχε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή στον Αγ. Παντελεήμονα, στην οποία παρέπεμπε Έλληνες που πήγαιναν να καταγγείλουν προβλήματα με αλλοδαπούς, ενώ υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους. Ο υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ.

Λεπτομέρειες για τη δράση του αξιωματικού της ΕΛΑΣ και των συνεργών του, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χαρακτηριστικά επίσης παραδείγματα, οι δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακα που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ς, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Πρόκειται για τρεις αστυνομικούς που είχαν αποσπαστεί μέχρι πριν από λίγες μέρες στη φρουρά χρυσαυγιτών βουλευτών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο σπίτι του 29χρονου αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, μια μεταλλική σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 41χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στον Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια.

Δύο αστυνομικοί που είχαν υπηρετήσει στο παρελθόν ως συνοδοί βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, αλλά και για λαθρεμπόριο έπειτα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για έναν 55χρονο ανθυπαστυνόμο που υπηρετούσε ως συνοδός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή (γνωστού ως Καιάδας), ο οποίος οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και λαθρεμπόριο.

Ο δεύτερος αστυνομικός φρουρός που υπηρετούσε ως φρουρός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράνομης κατοχής πυρομαχικών.

Χτες εντοπίστηκε 41χρονος υπαρχιφύλακας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, κατηγορούμενος ότι κατείχε πλήθος εξαρτημάτων οπλισμού. Ο 41χρονος συνελήφθη από συναδέλφους του της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο συγκεκριμένος αστυνομικός πραγματοποιούσε, μέσω διαδικτύου, παράνομες αγοραπωλησίες εξαρτημάτων, αξεσουάρ και ειδών οπλισμού, όπως κάνες όπλων, φακούς λέιζερ, γεμιστήρες κ.ά. Μάλιστα, κατά την καταγγελία, ο υπαρχιφύλακας πρόσκειται ιδεολογικά στη Χρυσή Αυγή.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκε στο σπίτι του το χρηματικό ποσό των 106.800 ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Παράλληλα, από τον έλεγχο των δηλώσεων της π εριουσιακής του κατάστασης, προέκυψε ότι κατά το έτος 2007 αλλά και το διάστημα 2010 έως 2013 είχε υποβάλλει ελλιπείς δηλώσεις.

Πηγή:Newpost.gr