Κλείστηκαν στον Κορυδαλλό οι πρώτοι προφυλακισμένοι της Χρυσής Αυγής

Πρωτόγνωρες είναι οι στιγμές που ζει η πολιτική ζωή της Ελλάδος. Για πρώτη φορά, αρχηγός εν Βουλή κόμματος, οδηγείται στις φυλακές για να προφυλακιστεί. Για πρώτη φορά άλλωστε επικεφαλής κόμματος θεωρείται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης.

Η στιγμή της μεταγωγής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Η στιγμή της μεταγωγής – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Τη θλιβερή πρωτιά θα έχει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που τα ξημερώματα μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και μαζί τον βουλευτή του κόμματός του, Γιάννη Λαγό και τον “πυρηνάρχη” της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, αλλά και την 39χρονη ανθυπαστυνόμο που “κάρφωνε” μη συμπαθούντες στη Χρυσή Αυγή. Με ισχυρή αστυνομική συνοδεία οι τέσσερις οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Δρόμοι έχουν κλείσει στη διαδρομή από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνται οι προφυλακισμένοι, μέχρι τις φυλακές Κορυδαλλού. Στόχος να φτάσει γρήγορα (επτά λεπτά το έκανε η αντιτρομοκρατική κατά τη μεταφορά των μελών της 17Ν) και με ασφάλεια η αυτοκινητοπομπή στον Κορυδαλλό.

Η αστυνομία επέλεξε κινηθεί η αυτοκινητοπομπή από κεντρικές λεωφόρους, δηλαδή από Μεσογείων, Κατεχάκη, Αττική Οδό και Εθνική.

Σύσκεψη για το που θα τους βάλουν!

Η μεγάλη… σπαζοκεφαλιά ήταν που θα φιλοξενηθούν, αφού (όπως και στην περίπτωση του Ρουπακιά που τελικά κατέληξε στο Μαλανδρίνο) υπάρχουν αντιδράσεις από τους κρατουμένους. Τα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν δυο: είτε στην πτέρυγα των… VIP, εκεί όπου κρατούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και επιχειρηματίες που έχουν προφυλακιστεί για χρέη στο Δημόσιο είτε στην πτέρυγα όπου κρατούνται οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι χρυσαυγίτες θα μείνουν σε κελιά της 6ης πτέρυγας, στις γυναικείες φυλακές, εκεί δηλαδή όπου κρατούνται οι κρατούμενοι για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Έφτασαν στον Κορυδαλλό

Την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού πέρασαν λίγα λεπτά μετά τις 17:00 ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης και η 39χρονη ανθυπαστυνόμος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τη ΓΑΔΑ με τζιπ της Αντιτρομοκρατικής.

Η άφιξή τους στον Κορυδαλλό ήταν επεισοδιακή καθώς μόλις έφτασαν έξω από το κτίριο των φυλακών, ένας αστυνομικός της ομάδας «Ζ» έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, χωρίς να τραυματιστεί. Μάλιστα, η είσοδος τους στις φυλακές έγινε από διαφορετική πύλη από αυτή που είχε αρχικά προγραμματιστεί με αποτέλεσμα να υπάρξει προς στιγμή σύγχυση.