Μαξίμου: Συνήγος του Νίκου Μιχαλολιάκου ο Αλέξης Τσίπρας!

Σκληρη απάντηση από του Μαξίμου στους ισχυρισμούς του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι η «σπουδή» της κυβέρνησης να δείξει ότι «παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία»,  στο θέμα της σύλληψης μελών της Χρυσής Αυγής, έχει δημιουργήσει «την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται για μία πολιτική απόφαση». “Η Χρυσή Αυγή και ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον καλύτερο συνήγορο” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Κεδίκογλου.

ΗΥ δήλωση Κεδίκογλου: «Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει την πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη, δικαιολογημένα δημιούργησε στην κοινή γνώμη το αίσθημα ότι η δικαστική απόφαση για τη σύλληψη του κ. Μιχαλολιάκου δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα!!

»Ο κ. Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον καλύτερο συνήγορο και υπερασπιστή τους. Θερμά συγχαρητήρια!!».

Ο κ. Τσίπρας

Νωρίτερα, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ο κ. Τσίπρας είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, για τη διαχείριση του θέματος με τη Χρυσή Αυγή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Euronews.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «πολιτικές ευθύνες» της κυβέρνησης καθώς «επί μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση του να στείλει τους φακέλους που είχε στα χέρια του στον εισαγγελέα.  »Ο κ. Δένδιας είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο κ. Τσιπρας.

Συνεχίζοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως η «σπουδή» της κυβέρνησης να δείξει ότι «παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία», έχει δημιουργήσει «την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται για μία πολιτική απόφαση».  Συνεπώς, είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα, υποστήριξε ο κ. Τσιπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συναντηθεί με τον κ. Σουλτς ο οποίος τον βρήκε “λίγο περισσότερο αριστερό”, αλλά, όπως είπε, “αυτό διορθώνεται”…