Έως 16 Οκτωβρίου η απόφαση για συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean

Έως τις 16 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσει για τη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean, δήλωσε ο Αντουάν Κολομπανί, εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια…
Όπως έγραφε από χθες η «Ναυτεμπορική», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως», το αργότερο έως τις 16 του μηνός, στη δεύτερη προσπάθεια της Aegean Airlines  να αποκτήσει την Olympic Air.
Η αγορά φαίνεται να έχει προεξοφλήσει τη θετική κατάληξη της απόφασης της Κομισιόν για το θέμα της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης και την τελική συγχώνευση των δύο εταιρειών.
Σύμφωνα με τη «Ν», σε αυτό συντελεί και η πληροφορία ότι το «πράσινο φως» για τη συγχώνευση έδωσε ο επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Χοακίμ Αλμούνια, μετά τις μακροχρόνιες συζητήσεις και προσπάθειες που κατέβαλαν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών να πείσουν την αρμόδια Επιτροπή να αποδεχθεί το αίτημά τους.
Πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, επί της ουσίας, οι αιτιάσεις περί μονοπωλίου που προέβαλε η Επιτροπή την προηγούμενη φορά που επιχειρήθηκε η συγχώνευση και την απέρριψε δεν έχουν εκλείψει. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι διοικήσεις των δύο ν εταιρειών προέταξαν το ενδεχόμενο λουκέτο στο οποίο θα οδηγηθούν αν και εφόσον δεν προχωρήσει η συγχώνευση, λόγω των δυσκολιών εξεύρεσης ρευστότητας και κάλυψης των αναγκών τους.
Πηγή : naftemporiki.gr