Ακυρώθηκε η περιοδεία Ομπάμα στην Ασία λόγω της κρίσης στις ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε το προγραμματισμένο για το Σάββατο ταξίδι του στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού όπου επρόκειτο να μετάσχει σε δύο διεθνείς διασκέψεις κορυφής, στην Ινδονησία και το Μπρουνέϊ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η ακύρωση της προεδρικής περιοδείας, κρίθηκε αναγκαία καθώς παραμένει το αδιέξοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες με την παράλυση της λειτουργίας της κυβέρνησης κάτι που απαιτεί την παραμονή που αμερικανού προέδρου στην Ουάσιγκτον.

Την Πέμπτη
την ακύρωση της συμμετοχής του Μπαράκ Ομπάμα στη σύνοδο κορυφής των κρατών μελών της ομάδας APEC στο Μπαλί της Ινδονησίας, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η προεδρία της Ινδονησίας.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επικοινώνησε το πρωί με τον πρόεδρο Σουσίλο Μπανπάνγκ Γιουντχογιόνο (της Ινδονησίας) για να ζητήσει συγγνώμη καθώς δεν είναι σε θέση να μετάσχει στη σύνοδο του APEC, λόγω των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της ινδονησιακής προεδρίας.

Ο Ομπάμα είχε ακυρώσει ήδη τις προηγούμενες ημέρες, δυο από τους συνολικά τέσσερις σταθμούς της περιοδείας του στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ προειδοποίησε στο μεταξύ ότι η κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο, αν το Κογκρέσο αποτύχει να αυξήσει το δημόσιο χρέος το οποίο φτάνει στο ανώτατο όριο του στις 17 Οκτωβρίου.

Πηγή: skai.gr