Ανθοκομική Έκθεση στην πλατεία Κοτζιά

Η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Αθηναίων, ανοίγει και πάλι τις πόρτες της έως τις 20 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Πλατεία Κοτζιά).

Η έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Φυτωριούχους Αττικής, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για την αξία της βιοποικιλότητας, να ευαισθητοποιηθούν στην προστασία της και να γνωρίσουν τις ντόπιες ποικιλίες ανθών και φυτών.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ,τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 12.00μ.μ, παρουσία της  γνωστής  περιβαλλοντολόγου και συγγραφέως  Dr. Vandana Shiva και της ιδρύτριας της “Κιβωτού του Νώε” Iga  Niznik.

Την ίδια ημέρα, από 9:00-11:00,στην Πλατεία Συντάγματος οι: Dr Vandana Shiva, Iga Niznik, μέλη της ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας και της Εναλλακτικής Κοινότητας “Πελίτι” θα μοιράζουν στους δημότες φακελάκια με σπόρους από ντόπιες ποικιλίες και θα ενημερώνουν για τις σχετικές καλλιέργειες.

Στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης και σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και την Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι», στις 7 Οκτωβρίου, από τις 16.00 έως τις 20.00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Μουσείο της Ακρόπολης ,με θέμα: «Βιοποικιλότητα-Ντόπιες Ποικιλίες».

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης ( πρώην Πλατεία Κοτζιά)

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 09.00-21.00

Είσοδος ελεύθερη