Το 1 εκατ. ευρώ τον έστειλε 20 χρόνια φυλακή

Αν και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια, το Εφετείο δέχθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και έτσι έσπασε την ποινή των ισοβίων σε 20χρόνια φυλακή στον υπάλληλο του ΙΚΑ που καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο υπάλληλος του ΙΚΑ Μακρακώμης στη δυτική Φθιώτιδα, είχε παρελθόν στην κακοδιαχείριση χρημάτων. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, στο παρελθόν είχε κερδίσει ένα δισεκατομμύριο δραχμές στο λαϊκό λαχείο, το οποίο όμως έχασε στο χρηματιστήριο!

Έτσι για να μπορέσει να «ανέλθει» για μία ακόμη φορά οικονομικά αποφάσισε να καταχραστεί τα χρήματα από το ταμείο του ΙΚΑ. Το ποσό έφθασε το 1 εκατομμύριο ευρώ αλλά και πάλι τα οικονομικά του δεν ήταν ανθηρά όπως θα φανταζόταν κάποιος κι αυτό γιατί έπεσε στα δίχτυα των τοκογλύφων.

Όλα ήρθαν στο φως όταν κλιμάκιο επιθεωρητών από τα κεντρικά του ΙΚΑ, πήγε στη Μακρακώμη για να κάνει έλεγχο, αφού διαπιστώθηκε ότι τα έσοδα από τις εισφορές ξαφνικά είχαν κάνει βουτιά.

Ο υπάλληλος τότε για να αποφύγει την σύλληψη, αλλά και τους τοκογλύφους που τον απειλούσαν και τον κυνηγούσαν, έφυγε στην Κύπρο και τελικά μετά από τέσσερα χρόνια εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κορώνη Μεσσηνίας.

Πρωτόδικα η ποινή του ήταν τρις ισόβια, αφού το δικαστήριο δεν είχε δεχθεί κανένα ελαφρυντικό. Χθες μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, όπου ξεδιπλώθηκαν όλες οι πτυχές της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, το δικαστήριο δέχθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και έτσι ο ήδη φυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επαγγελματίες της περιοχής και άλλοι φορείς τρέχουν ακόμα στα δικαστήρια και ταλαιπωρούνται να αποδείξουν ότι είχαν πληρώσει τις εισφορές τους την επίμαχη περίοδο και ότι δεν είναι δική τους η ευθύνη, αφού τα χρήματα «έκαναν φτερά» από τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ο όποιος τους έδινε μαϊμού αποδείξεις.

Πηγή: LamiaReport.gr