Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ

Το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας αφορμή από την σημερινή ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ για το Α´ Ανώτατο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Ισραήλ, εκφράζει τη λύπη του διότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί παντελώς ή παραποιεί σκόπιμα όχι εκτιμήσεις αλλά γεγονότα και πληροφορίες σχετικές με την εξωτερική πολιτική. Γεγονότα στα οποία αναφέρθηκε πολύ πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, τόσο ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής όσο και σε συνέντευξη Τύπου μετά την επιστροφή του από τη ΓΣ του ΟΗΕ.

Βάση, άλλωστε, της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εσφαλμένη εντύπωση των συντακτών της ότι η διακυβερνητική συνάντηση Ελλάδος-Ισραήλ, στις 8/10, δεν συνοδεύεται από συνάντηση με την Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ το ακριβές είναι ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Ραμάλα στις 9/10, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αμπάς και τον Πρωθυπουργό και θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει, για μία ακόμη φορά, ότι το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρεται για μικροκομματικές προσεγγίσεις.