Χάνει συνεχώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή

Όσο περνάει ο καιρός από τις καταιγιστικές εξελίξεις, συνεχίζεται η δημοσκοπική πτωτική πορεία της Χρυσής Αυγής, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και έγινε την περίοδο 1-3 Οκτωβρίου, δηλαδή σαφώς μετά και τα γεγονότα των συλλήψεων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 0,9 μονάδες μπροστά, ενώ αυξάνει και το ποσοστό της από 21,5% που ήταν στις 25-26 Σεπτεμβρίου στο 22,8 %.

Πτώση σημειώνει και η Χρυσή Αυγή από το 6,7% στο 6,4 % Σημειώνεται πως τον Ιούνιο η Χρυσή Αυγή είχε ποσοστό 10.8%

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 20,3 στα τέλη Σεπτεμβρίου ανέβηκε στο 21,9 %. Μικρή άνοδο και για το ΠΑΣΟΚ που από 5,9%, το ποσοστό του αυξήθηκε στο 6,2 ενώ πτωτική τάση καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά 0,4 μονάδες.

Η ΔΗΜΑΡ ανέβηκε από το 3,5% στο 3,9% και το ΚΚΕ παρέμεινε σταθερό στο 4,7%.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση καθώς σχεδόν 7 στους 10, το 68% των ερωτηθέντων απαντούν θετικά και μόλις ένα 22% θεωρεί ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση και 10% απαντούν ότι δεν γνωρίζουν.

Επίσης το 66% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία έναντι 26% που δεν τη θεωρεί επικίνδυνη και 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν άγνοια.

Σε ό,τι αφορά στον πρωθυπουργό,
ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο πιο αξιόπιστος με το 35% των ερωτηθέντων να απαντά ότι μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και το 24% ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι δεν ξέρουν.