Αναποτελεσματικός ο ΠΑΣ – Βρήκε δίχτυα και τη…νίκη ο Παναιτωλικός

Ο ΠΑΣ έδειξε πως μακριά από τα Γιάννενα δεν… μπορεί, ο Παναιτωλικός βρήκε δίχτυα μετά από τρεις “λευκές” ισοπαλίες κι έτσι πήρε τη νίκη στο Αγρίνιο (2-0) και αναρριχήθηκε στη 10ή θέση της βαθμολογίας. Έχασαν σημαντικές ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι στο 0-0 – Πανέμορφο το πρώτο τέρμα της ομάδας των γηπεδούχων

Έπειτα από τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη (τα τρία τελευταία με “λευκή” ισοπαλία), ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει το “τρίποντο” καθώς επικράτησε 2-0 του νευρικού ΠΑΣ στο Αγρίνιο χάρη στα γκολ των Γκάλο και Καμαρά.

Χωρίς ηρεμία και με κακές επιλογές και από τις δυο ομάδες το πρώτο ημίχρονο. Αν και δεν είχε την μπάλα στην κατοχή του, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έφτασε σε δυο περιπτώσεις κοντά στο γκολ, με τα τετ-α-τετ των Ίλιτς (5′) και Τσουκαλά (23΄). Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από τις πτέρυγες, αλλά τόσο αυτός, όσο και οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε πάρα πολλά λάθη.

Τελικά το γκολ ήρθε από “στημένη” φάση, με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γκάλο (32′). Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε, με τον Παναιτωλικό να ελέγχει το παιχνίδι και τους παίκτες του ΠΑΣ να δείχνουν αποσυντονισμένοι από το τέρμα που δέχτηκαν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, αφού ο Καμαρά έστειλε στο 46′ την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. Οι παίκτες-κλειδιά του ΠΑΣ (Ίλιτς, Τσάβες) συνέχισαν να μην αποδίδουν στα συνηθισμένα τους στάνταρ, ο Παναιτωλικός έλεγξε τον ρυθμό του ματς και στο 68′ έφτασε πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ με τον Καμαρά.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε καλό ρυθμό, ο ΠΑΣ το… πάλεψε με τις αλλαγές του Παντελίδη να μπει ξανά στο ματς, αλλά ο Κούσας (80′) κράτησε ανέπαφη της εστία της ομάδας του Αγρινίου, διώχνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή. Η τελευταία φάση του παιχνιδιού ήρθε από πόδια γηπεδούχων, με τον Μελισσά να μην μπορεί στο 89′ να στείλει εξ επαφής την μπάλα στα δίχτυα.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Μελισσάς, Κούσας, Μπικέι, Γοδόι, Τζούνιορ, Μπακάκης, Καμαρά (87’ Πασάς), Πόι (69’ Σφακιανάκης), Μπόγιοβιτς (92’ Κουτσοσπύρος).

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Γκόλιας, Κάλι, Μπελόν.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελιδης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (83’ Κεϊτά), Λίλα, Τσάβες, Βίλα (69’ Γιάκος), Κοροβέσης, Ίλιτς (78’ Κρητικός).

Στον πάγκο: Αμπάρης, Ντάσιος, Μπέριος, Αυγενικού.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Απτόσογλου (Αθηνών)
Γήπεδο: Αγρινίου