Σαμαράς στο Ισραήλ με 9 υπουργούς και 100 επιχειρηματίες

Γιατί δε συμμετέχει ο Αβραμόπουλος…

Αναχωρεί σε λίγη ώρα για το Ισραήλ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από εννέα υπουργούς και ομάδα 100 επιχειρηματιών, προκειμένου να συμμετάσχουν αύριο στην πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ και του Ελληνοϊσραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου αντίστοιχα.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και οι υπουργοί Αναπτύξεως Κωστής Χατζηδάκης, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, Περιβάλλοντος και Ενεργείας Γιάννης Μανιάτης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Υφυπουργός Αναπτύξεως Νότης Μηταράκης.

Δεν συμμετέχει – και ήταν έκπληξη αυτό για τους μη γνωρίζοντες, όχι όμως και για τους γνωρίζοντες – ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ο Ισραηλινός ομόλογός του πραγματοποιεί επίσημο ταξίδι στις ΗΠΑ και δεν θα βρίσκεται αυτές τις μέρες στο των εργασιών του Συμβουλίου στο Ισραήλ. Δεύτερον, γιατί θα απουσιάζουν ταυτόχρονα από την Ελλάδα τόσο ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως, όσο και ο Αντιπρόεδρος αυτής Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είναι ταυτοχρόνως και Υπουργός Εξωτερικών και είναι τύποις και ουσία οι τρεις πρώτοι κατά τάξη εκπρόσωποι της κυβερνήσεως, αφού ο υπουργός Οικονομικών είναι τεχνοκράτης και εκλεγμένος από το λαό μέλος της κυβερνήσεως. Επομένως, ο πρώτος τη τάξη πολιτικός, με πολιτική εμπειρία κατά το διήμερο της απουσίας εκτός Ελλάδος των Σαμαρά-Βενιζέλου είναι ο Δ.Αβραμόπουλος. Ο οποίος – ειρήσθω εν παρόδω – πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ σε λίγες ημέρες, στις 20 Οκτωβρίου.

Parapolitika.gr