Άρση βουλευτικής ασυλίας Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα ζητεί ο ανακριτής

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του Γιώργος Γερμενή (Καιάδας), του Παναγιώτη Ηλιόπουλου και του Στάθη Μπούκουρα, ζητεί ο ανακριτής έπειτα από τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει για τη δράση τους από τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχει στα χέρια του.

Οι τρεις βουλευτές θα κληθούν να καταθέσουν για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στην κατάθεσή του ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε’» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.

Mετά τη άσκηση ποινικής δίωξης θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

Το αίτημα διαβιβάστηκε ήδη στη Βουλή, η οποία αναμένεται να συνδράμει στη διευκόλυνση των ανακριτικών αρχών με την επιτάχυνση της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ