Ο Αντώνης Σαμαράς είπε το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Ζάννα

Το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Ζάννα, αδελφό του παππού του, είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, παρέστη στην κηδεία του εγγονού του Μακεδονομάχου Δημητρίου Ζάννα, ο οποίος το 1974 διετέλεσε δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παρέστησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υπουργοί Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρώην υπουργός Σωτήρης Κούβελας, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Iερό Nαό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο και στον επικήδειο του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου, είπε ότι «η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη πενθούν έναν άξιο άνθρωπο και μια κορυφαία προσωπικότητα».

Για το έργο, την προσφορά και τη ζωή του Δημητρίου Ζάννα μίλησαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, ο πρόεδρος του μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα, Ιωάννης Χασιώτης, ο πρόεδρος της Εταρείας Μακεδονικών Σπουδών, Νίκος Μέρτζος, ο αντιπρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Λάρι Σεφιχά, ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσίδης, εκπρόσωπος του Κολλεγίου «Ανατόλια», ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Πάνος Κανέλλης, εκπρόσωποι του Ναυτικού Ομίλου και του συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι ο Δημήτριος Ζάννας είχε συνδέσει τη ζωή του με τους αγώνες για τη Μακεδονία και στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής διέσωσε Εβραίους Θεσσαλονικείς από το Ολοκαύτωμα.

Πηγή:  iefimerida.gr