“Έξοδος από την ΕΕ θα ήταν οικονομική αυτοκτονία”

Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν “οικονομική αυτοκτονία”, πρόκειται να υπογραμμίσει σήμερα ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ απευθυνόμενος σε επιχειρηματικούς ηγέτες, και να προειδοποιήσει ότι οι φιλοευρωπαίοι “αφυπνίζονται υπερβολικά αργά μπροστά στον κίνδυνο που παραμονεύει”.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί πως, αν επανεκλεγεί, θα διεξαγάγει ως το 2017 ένα δημοψήφισμα για τη βρετανική συμμετοχή στην ΕΕ. Οι ευρωσκεπτικιστές του Συντηρητικού Κόμματός του πιέζουν για να επισπεύσει το δημοψήφισμα αυτό.

“Η ημέρα που τρέμω – η ημέρα που ελπίζω να μην έρθει ποτέ- είναι αυτή που θα είναι πια πάρα πολύ αργά: η Βρετανία θα έχει εσφαλμένα ολισθήσει έξω από την ΕΕ και θα κοιτάζουμε το σήμερα λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα”, πρόκειται να πει ο Κλεγκ σε ομιλία του στην έδρα στο Λονδίνο της ελβετικής εταιρείας τεχνολογίας Buhler Group, σύμφωνα με το σχέδιο της ομιλίας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο αρχηγός των φιλοευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών απηύθυνε επιστολές σε περίπου 100 επικεφαλής επιχειρήσεων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και εμπορικών ομίλων καλώντας τους “να συμμετάσχουν σ’ ένα συνασπισμό για το εθνικό συμφέρον — υψώνοντας το ανάστημά τους υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρώπη”.

 

NewsIt.gr