Ένοπλοι απήγαγαν τον πρωθυπουργό της Λιβύης

Ένοπλοι απήγαγαν σήμερα τον πρωθυπουργό της Λιβύης.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει και η φωτογραφία που σύμφωνα με το Al Jazeera είναι από τη στιγμή της απαγωγής.

“Η κυβέρνηση και το Γενικό Εθνικό Κονγκρέσο (κοινοβούλιο) θα εξετάσουν την κατάσταση”, πρόσθεσε η κυβέρνηση η οποία “καλεί τους πολίτες να επιδείξουν ηρεμία“.

Οι συνθήκες παραμένουν ασαφείς, ωστόσο οι φύλακες του Corinthia Hotel στην Τρίπολη όπου διέμενε ο πρωθυπουργός, είπαν ότι ένοπλοι απήγαγαν τον λίβυο ηγέτη από το ξενοδοχείο. Ένας φύλακας περιέγραψε το συμβάν ως “σύλληψη”.

“Πολλοί ένοπλοι άνδρες μπήκαν στο ξενοδοχείο νωρίς σήμερα το πρωί. Αλλά δεν καταλάβαμε καθόλου τι συνέβαινε”, δήλωσε ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου.

Δύο χρόνια μετά την εξέγερση που ανέτρεψε το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, η εύθραυστη κεντρική κυβέρνηση της Λιβύης προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις αντίπαλες φυλετικές πολιτοφυλακές και ένοπλους ισλαμιστές που ελέγχουν μέρη της χώρας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο αμερικανικός στρατός συνέλαβε έναν βασικό ύποπτο, φερόμενο ως αρχηγό της Αλ Κάιντα, τον Αμπου Ανας αλ-Λίμπι σε επιδρομή που πραγματοποίησαν κομάντος στην Τρίπολη, η οποία εξόργισε τις ισλαμιστικές οργανώσεις, μεταξύ τους μια που κατηγορείται για την επίθεση το 2012 στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει τις αναφορές για το περιστατικό αυτό και είναι “σε στενή επαφή με ανώτερους αμερικανούς και λίβυους αξιωματούχους στην περιοχή”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τζεν Πσάκι.

Πηγή: Newpost.gr