Τα νέα αφεντικά του ΟΠΑΠ

Tην εκλογή νέων Μελών στο διοικητικό συμβούλιο σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων και τη συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Kamil Ziegler, ενώ τη…
σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου βρίσκονται ως μη εκτελεστικά μέλη οι κ. Γ. Μελισσανίδης και Χρ. Κοπελούζος.

Αναλυτικότερα:

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το Ν. 3340/2005 και την απόφαση 3/347/12-07-2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι:

α) το Διοικητικό Συμβούλιο στην 38η Συνεδρίασή του της 11ης Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:30, μετά την παραίτηση των Μελών του, κ.κ. Παναγιώτη Κολιοπάνου του Φιλίππου, Δέσποινας Λασκαρίδου του Σάββα, Επαμεινώνδα Λεκέα του Ιωάννη, Θεοφάνη Μουστακάτου του Εμμανουήλ,  Γρηγορίου Φελώνη του Βασιλείου, Γεωργίου Συμεωνίδη του Χρήστου και Ευθυμίας Χαλάτση του Χαραλάμπους, εξέλεξε σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων τους κ.κ. Kamil Ziegler, Pavel Horak, Michal Houst, Γεώργιο Μελισανίδη, Χρήστο Κοπελούζο, Pavel Saroch, Igor Rusek και συγκροτήθηκε σε Σώμα.

β) το Διοικητικό Συμβούλιο στην 39η αυτόκλητη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11ης Οκτωβρίου.2013 και ώρα 13:00, μετά την παραίτηση των Μελών του, κ.κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου του Γεωργίου, Στέφανου Παντζόπουλου του Γιαννούλη και Κωνσταντίνου Φουλίδη του Ιωάννη,  εξέλεξε σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων,  τους κ.κ. Konstantin Yanakov, Marco Sala, Rudolf Jurcik.

Στη συνέχεια το Δ.Σ ανασυγκροτήθηκε σε Σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού της Εταιρείας, ως ακολούθως:

Kamil Ziegler                                     –              Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Σπύρος Φωκάς                                  –              Αντιπρόεδρος Α’, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Pavel Horak                                      –              Αντιπρόεδρος Β’, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Michal Houst                                     –              Εκτελεστικό Μέλος
Γεώργιος Μελισανίδης                          –              Μη Εκτελεστικό Μέλος
Xρήστος Κοπελούζος                          –              Μη Εκτελεστικό Μέλος
Pavel Saroch                                      –              Μη Εκτελεστικό Μέλος
Konstantin Yanakov                             –              Μη Εκτελεστικό Μέλος
Marco Sala                                          –              Μη Εκτελεστικό Μέλος
Igor Rusek                                         –              Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Rudolf Jurcik                                       –              Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Οι ανωτέρω αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα ανακοινωθούν στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Δηλώσεις Κ. Λουρόπουλου

Ο απερχόμενος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος δήλωσε με την ευκαιρία της περάτωσης της συναλλαγής μεταβίβασης των μετοχών προς την ΕΜΜΑ ΔΕΛΤΑ και την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου:

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένα πολύ φιλόδοξο και δύσκολο έργο που έχει θετική συνεισφορά σε πολλές πτυχές του περιβάλλοντος της ΟΠΑΠ  και ιδιαίτερα της οικονομίας της Ελλάδος. Φιλόδοξο διότι η επιτυχία του δεν ήταν εξασφαλισμένη και προδιαγεγραμμένη και δύσκολο διότι πέρασε από πολλά στάδια, περίπλοκες διαδικασίες, πρωτοφανή ζητήματα που ανέκυπταν συχνά και δημιουργούσαν εντάσεις και αρνητική δημοσιότητα. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης και μακροχρόνιας οικονομικής αστάθειας τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

Πολλές από τις εντάσεις θα μπορούσαν εύκολα να είχαν αποφευχθεί. Παρά ταύτα, όλες οι πλευρές έδειξαν την δέσμευσή τους για να επιτευχθεί ο στόχος της ιδιωτικοποίησης του 33%. Τόσο η ΕΜΜΑ ΔΕΛΤΑ έδειξε ότι επιθυμεί σφόδρα την συμμετοχή της στην ΟΠΑΠ, όσο και η ίδια η ΟΠΑΠ η οποία εργάσθηκε συστηματικά και έτσι βοήθησε την διαδικασία του διαγωνισμού του οποίου την σχεδίαση και εκτέλεση είχε το ΤΑΙΠΕΔ, ως ο πωλητής των Μετοχών. Η ΟΠΑΠ συνέβαλε ώστε να δοθούν τα εχέγγυα ότι η επιχείρηση παρουσίασε σωστά και εμπρόθεσμα τις πληροφορίες που απαιτούντο σε όλους τους διαγωνιζομένους. Ταυτόχρονα τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες προστασίας όλων των μετόχων ώστε να εξασφαλισθεί η περιουσία και η αξία που έχουν επενδύσει στην μετοχή της εταιρίας.

Στην ίδια περίοδο συντελέσθηκε από την Πολιτεία, μία σειρά ρυθμίσεων  θεσμικού και φορολογικού χαρακτήρα, ώστε να ενισχυθεί ο έλεγχος του μονοπωλίου, η εξασφάλιση του υπεύθυνου παιγνιδιού, η προστασία των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και η διαμόρφωση της φορολογικής μεταχείρισης του κλάδου των τυχερών παιγνιδιών.

Όλα αυτά, και κυρίως η επιτυχία της απερχόμενης Διοίκησης,  απεικονίζονται εύγλωττα στην τιμή της μετοχής. Όταν ξεκινήσαμε την δουλειά μας ως Διοίκηση πριν 14 μήνες, η τιμή της μετοχής ήταν κάτω από 4 ευρώ. Σήμερα είναι πάνω από 9 ευρώ. Αυτό δείχνει ότι η αγορά, (η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από ξένους θεσμικούς επενδυτές),  στηρίζει τις αποφάσεις της Διοίκησης αλλά και τις προσδοκίες από την ΕΜΜΑ ΔΕΛΤΑ που αναλαμβάνει σήμερα την διοικητική ηγεσία της εταιρίας.

Παραδίδουμε την εταιρία οικονομικά εύρωστη, θεσμικά θωρακισμένη και εξοπλισμένη με ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο ευκαιριών, τόσο από την παραδοσιακή της δραστηριότητα στους τομείς που ήταν δυνατή μέχρι σήμερα, όσο και από τις νέες προοπτικές στις περιοχές επενδύσεων για νέα προϊόντα, όπως τα παιγνιομηχανήματα, το online και τα λαχεία – ξυστό.

Αυτά τα νέα προϊόντα θα συμβάλλουν με αυξανόμενο ρυθμό στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας σε όλα τα μέτωπα. Έτσι, η εταιρία είναι και μπορεί να παραμείνει ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι αναγκαίο, ακόμη περισσότερο σήμερα που η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά σε μία νέα αναπτυξιακή πορεία.

Ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο,  το προσωπικό της ΟΠΑΠ  και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του στόχου. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου».

Πηγή: ΟΠΑΠ: Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Kamil Ziegler – Δηλώσεις του Κ. Λουρούπουλου | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/25856/opap-neos-proedros-kai-dieythynon-symvoylos-o-kamil-ziegler-diloseis-toy-k#ixzz2hQ9DOpkZ