Σε καλό κλίμα η συνάντηση Βενιζέλου-Μπουσάτ

Τι συζήτησε με τον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών

Την επίλυση των όποιων εκκρεμών ζητημάτων με σκοπό τη βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, αποφάσισαν ο υπουργός εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτ, στο επίσημο ταξίδι του κ. Βενιζέλου στα Τίρανα.

Από την αλβανική πλευρά τονίστηκε η πρόθεση να λυθούν τα προβλήματα που κληρονομήθηκαν από τις παλιές κυβερνήσεις. “Πιστεύουμε ότι η επανενεργοποίηση των μηχανισμών που προβλέπονται από τη Συνθήκη φιλίας και συνεργασίας, σε συνδυασμό με την άρση του εμπολέμου από την Ελλάδα, που δεν αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα της καλής φιλίας των δύο λαών μας, θα δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα θα επιτρέψει την απόκτηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουσάτι.

Από την άλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, ενώ χαρακτήρισε τον αγωγό ΤΑΡ “έργο ιδιαίτερης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και την περιφερειακή οικονομική σταθερότητα”.

Parapolitika.gr