Συνεχές το ενδιαφέρον των Ομογενών για την ελληνική Γλώσσα

Αδιάκοπη είναι η μέριμνα των ομογενών για την διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, σε κάθε σημείο του πλανήτη όπου ζουν.

Έτσι, μία ακόμα Ημερίδα για την ελληνόφωνη Παιδεία, στον Καναδά αυτή τη φορά, διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην Οτάβα η ελληνική πρεσβεία, σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαιδευτικού Συμβούλου του Καναδά και των Μεσοδυτικών Πολιτειών ΗΠΑ, το Γραφείο Παιδείας της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης Καναδά και την Ελληνική Κοινότητα της Οτάβα.

Το θέμα που θα απασχολήσει την ημερίδα είναι οι «Στρατηγικές για την προώθηση της ελληνικής παιδείας» και θα συμμετάσχουν φορείς από όλες τις βαθμίδες της ελληνόφωνης παιδείας, δηλαδή από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς οι καθηγητές των εδρών ελληνικών σπουδών.

Το ζητούμενο είναι να αναπτυχθούν προγράμματα και στρατηγικές που θα ενισχύσουν την ελληνοκεντρική παιδεία στον Καναδά αναφορικά με την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη θρησκεία, προσκαλώντας περισσότερους μαθητές και φοιτητές στην ελληνική παιδεία. Ταυτόχρονα στόχος είναι η προώθηση της συνεργασίας των μορφωτικών ιδρυμάτων ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά.

Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι η ελληνική παιδεία είναι κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνοκαναδική κοινότητα, αναφέροντας ότι σκοπός της ημερίδας είναι η στοχευμένη ανάπτυξη και προώθησή της στον Καναδά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ημερίδα θα συμπεριλάβει ομιλίες από τους γενικούς προξένους Δημήτρη Αζεμόπουλο (Τορόντο), Θάνο Καφόπουλο (Μόντρεαλ), Ηλία Κρεμμύδα (Βανκούβερ) και Ιάκωβο Γκιραγκοσιάν (γενικό πρόξενο Κύπρου στο Τορόντο).

Ανάλογες Ημερίδες αναμένεται να γίνουν και στην Νέα Υόρκη, αλλά και στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.