Στη Bουλή δικογραφία που αφορά τον Γιώργο Μαυραγάνη

Τη δικογραφία που αφορά τον Γιώργο Μαυραγάνη διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή. Πρόκειται για μήνυση του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας για «παράνομες μεταθέσεις, τοποθετήσεις, κ.λπ. 165 διευθυντών και τμηματαρχών του ΣΔΟΕ και των ΔΟΥ» που έγιναν με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών.

Ο Σύλλογος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως επίσης είχε καταθέσει ανάλογη αναφορά στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

Σε αυτή υποστηρίζεται πως είναι παράνομη η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών για την κατάργηση, μετακίνηση και νέα τοποθέτηση 165 διευθυντικών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και των ΔΟΥ. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, με τις μετακινήσεις, τοποθετήσεις, κ.λπ. των διευθυντικών υπαλλήλων παραβιάστηκαν οι νόμοι 3943 και 4002/2011 και καταστρατηγήθηκαν οι διατάξεις περί αξιοκρατίας, ενώ διασύρονται υπηρεσιακά υπάλληλοι, χαρακτηριζόμενοι ως ανεπαρκείς.

Από τις Εισαγγελικές αρχές της Βορείου Ελλάδος η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αυτή στην συνέχεια, τη διαβίβασε στην Βουλή, η οποία θα έχει το τελικό λόγο.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi