Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το νέο σχέδιο των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων για μια αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, παρομοιάζοντάς το με μια αξίωση για την καταβολή “λύτρων” και χαρακτηρίζοντάς το μια απόπειρα για να ικανοποιηθεί μια μικρή ομάδα συντηρητικών του Tea Party.

“Ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα έχει πει και επαναλάβει ότι τα μέλη του Κογκρέσου δεν πρέπει να αξιώνουν λύτρα για να εκπληρώνουν τις βασικές τους ευθύνες που είναι η ψήφιση ενός προϋπολογισμού και η εξόφληση των χρεών του έθνους”, σημείωσε η εκπρόσωπος της προεδρίας Έιμι Μπρόντεϊτζ.

“Δυστυχώς, αυτό είναι που κάνει η τελευταία αυτή πρόταση των Ρεπουμπλικανων της Βουλής σε μια κομματική απόπειρα που αποσκοπεί στην ικανοποίηση μιας μικρής ομάδας Ρεπουμπλικάνων του Tea Party, η οποία επέβαλε και εν πρώτοις το κλείσιμο μέρους των υπηρεσιών της κυβέρνησης”, πρόσθεσε η ίδια.

Καθώς εξαντλείται ο χρόνος ως την Πέμπτη για την αποτροπή μιας χρεοκοπίας των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, πρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο σε αυτό που επεξεργάζεται η Γερουσία, το οποίο επηρεάζει την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας του προέδρου Ομπάμα.

Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία καταβάλλουν μια προσπάθεια με καλή πίστη για τον τερματισμό του δημοσιονομικού αδιεξόδου και “έχει έρθει η ώρα να κάνει το ίδιο και η Βουλή των Αντιπροσώπων”, κατέληξε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Λίγο αργότερα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί στο Οβάλ Γραφείο στις 22:15 ώρα Ελλάδος απόψε με την ηγέτη των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και άλλα ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών στο σώμα αυτό.