Τι βρέθηκε στο σπίτι του εφοπλιστή Αναστάσιου Πάλλη – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Μόνο σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες από τα ευρήματα στο σπίτι του εφοπλιστή, Αναστάσιου Πάλλη, καθώς η βίλα ήταν γεμάτη όπλα και μαχαίρια, αλλά και δεκάδες ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες και φωτογραφίες του γερμανού, Αδόλφου Χίτλερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία από την έρευνα στην έπαυλη του φυγόδικου επιχειρηματία βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

– πιστόλι Walther 357 Magnum ,
– πιστόλι Walther 9 mm ,
– τέσσερα (4) πιστόλια Glock 9 mm ,
– τέσσερα (4) πιστόλια Glock 0,45,
(για όλα τα παραπάνω πιστόλια – συνολικά 10 – έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων),
– βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί,
– άλλες είκοσι τέσσερις (24) διόπτρες σκόπευσης στόχου,
– μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων,
– πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
– βαλλίστρα με διόπτρα,
– δύο (2) τόξα με μεγάλο αριθμό βελών,
– ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και
– μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM , βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Επιπλέον βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες), μέρος των οποίων κατασχέθηκε.

Σε βάρος του έλληνα επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΛΛΗΣ

Ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην υπαξιωματικός πενταετούς υποχρέωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, ήρθε το 2007 πολύ κοντά με έναν πολύ ισχυρό τότε άνδρα, τον Βίκτωρα Ρέστη. Υπήρξε και οικονομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου του Αγ. Όρους διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ.

 

 

Κάποια στιγμή ασχολείται με τη Ναυτιλία και δημιουργεί το Ίδρυμα Πολιτιστικής Ανάδειξης Λαμπρών Ιστορικών Συλλογών Π.Α.Λ.Ι.Σ., το οποίο -όπως είχε πει- δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

 

Κάπου εδώ στην ιστορία, μπαίνει ο βρετανός απόστρατος Pringle Stacey ο οποίος με δυο έγγραφες αναφορές προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο κινητοποιεί τις αρχές και φτάνουμε στο απόγευμα της Τρίτης 15/10/2013 όταν η ΕΛΑΣ εισβάλλει στην έπαυλη του καταζητούμενου πλεον Αναστάσιου Πάλλη.

Με τις δύο αυτές επιστολές του ο Βρετανός τέως συνεργάτης του Πάλλη ενημέρωνε τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ ότι στο σπίτι του εφοπλιστή στη Βούλα υπήρχε κρυμμένος οπλισμός, που δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας της Αστυνομίας για την υπόθεση. Πράγματι, κλιμάκιο της υπηρεσίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα έρευνα στην πολυτελή κατοικία του Πάλλη και το διαμέρισμα της μητέρας του στο Π. Φάληρο.

Τι βρέθηκε στα κοντέϊνερ του εφοπλιστή
Σήμερα, οι έρευνες εστιάστηκαν σε δυο κοντέϊνερ που βρίσκονταν στον Πειραιά. Εκεί, βρέθηκε πολεμικό σιδερένιο αντικείμενο σε κομμάτια, που έχει περισσότερο τη μορφή αντίκας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αντιαρματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού πρακτορείου, τα συγκεκριμένα κομμάτια του πολεμικού αντικειμένου δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί για τι πρόκειται.

Πάντως, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είναι άγνωστο αν το συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάπου.
Επίσης, σε ένα δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκε ένα αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία.

Τα δύο κοντέινερ ελέγχονται από τις αρχές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί από που ξεκίνησαν πριν έρθουν στον Πειραιά.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τα όπλα που βρίσκονται σε χώρους ιδιοκτησίας του εφοπλιστή, λείπει σχεδόν πάντα ένα εξάρτημα. Αυτό τα κάνει μη λειτουργικά….

Πηγή: NewsIt.gr