Aegean Airlines: Ξανά στην Αίγυπτο μέσω EgyptAir

Ενάμιση χρόνο μετά την απόφαση της να διακόψει τις πτήσεις της προς την Αίγυπτο, εξαιτίας της αστάθειας στην χώρα που είχε ως αποτέλεσμα την χαμηλή πληρότητα στα αεροσκάφη της, ηAegean επιστρέφει στην χώρα των Φαράω μέσω συμφωνίας συνεργασίας με την Egypt Air. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ήταν ο μόνος που συνέδεε το αφρικανικό κράτος με την Ελλάδα καθώς για τους παραπάνω λόγους είχε διακόψει τις πτήσεις της και η Olympic Air.
H συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών που είναι μέλη της Star Alliance ξεκινάει άμεσα, στις 27 Οκτωβρίου και δίνει την δυνατότητα στους πελάτες της Aegean Airlines να πετάξουν στις πτήσεις της EgyptAir που συνδέουν το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια με την Αθήνα.
Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά Μέσα, από όπου προέρχεται και η πληροφορία, η κίνηση αυτή εντάσσεται στην στρατηγική της EgyptAir να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο της και να ενισχύσει την παρουσία του στην Ελλάδα.
Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ο Hossam Kamal, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EgyptAir Holding δήλωσε : « Η υπογραφή αυτής της σημαντικής συμφωνίας με την Aegean Airlines στοχεύει κυρίως στην ενθάρρυνση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης από την Ευρώπη στους τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου. Παράλληλα η EgyptAir εργάζεται για την ενεργοποίηση περισσότερων συμφωνιών κοινού κωδικού με κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου πέρα από την λειτουργία νέων γραμμών και την αύξηση της συχνότητας πτήσεων σε ορισμένες γραμμές , ώστε να ενθαρρύνει την κυκλοφορία μέσω αεροδρόμιο του Καΐρου, την βόρεια πύλη προς τη Μέση Ανατολή και την Αφρική».
inews.gr

Αναρτήθηκε από στις