Χαρείτε μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του «Athens Flying Week»-2013

* Υπερ-θέαμα αεροπορικής δεξιοτεχνίας

> Ρεπορτάζ: Νίκος  Σουτόπουλος

> Φωτογραφία: Τάσος Χριστοδουλίδης

ΑΘΗΝΑ: Μ’ ένα εντυπωσιακό τριήμερο (27-29/9/2013) υπερ-θέαμα αεροπορικών επιδείξεων από παγκοσμίου φήμης πιλότους κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Τατοΐου  οι εκδηλώσεις του «Athens Flying Week» που πραγματοποιήθηκαν κατά την εβδομάδα 23-29 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα. Η διεθνής εκδήλωση που φιλοξένησε η πρωτεύουσα και αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών επισκεπτών από την Αττική αλλά και τουριστών, πραγματοποιήθηκε  με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αχαρνών και την αρωγή της Πολεμικής Αεροπορίας και υπό την αιγίδα διαφόρων φορέων, όπως του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηνών.

Όσοι είχαν την τύχη να παραβρεθούν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου και στο δεύτερο διεθνές αεροπορικό σόου με τίτλο «Athens Flying Week»-2013, παρακολούθησαν ακροβατικά που κόβουν την

ανάσα, χαμηλές διελεύσεις πολεμικών αεροσκαφών, ελικόπτερα που στροβιλίζονταν στον αέρα με εκκωφαντικό θόρυβο, ελαφρά αεροσκάφη σε άψογους σχηματισμούς, καθώς και ρίψεις αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης.

Η αποκορύφωση του θεάματος για τους επισκέπτες και θεατές ήρθε το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, όπου ο αττικός ουρανός γέμισε από παγκοσμίου φήμης πιλότους οι οποίοι μάγεψαν το φιλοθεάμονα κοινό και φίλους του αεροπλάνου που βρέθηκε  κοντά τους. Μερικά από τα ονόματα που έκαναν εντυπωσιακές φιγούρες και σχηματισμούς στον αέρα ήταν οι: Francesco Fornabaio, Luca Bertossio, «WeFly!» Team, ο Jurgis Kairys, οι «Flying Bulls», Αεροπορία Στρατού και το Πολεμικό Ναυτικό, ο Στρατός Ξηράς με επιθετικό ελικόπτερο «Apachi», τα ακροβατικά σμήνη με F-16 «Demo Team» της Ολλανδικής Π.Α και «Orlik», η Πολωνική Αεροπορία, Aircraft Models και οι Έλληνες Δημήτρης Βερβερέλης και Ηλίας Σοφιανός.

Τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων θεατών σίγουρα κέρδισε το πλήρωμα «WeFly!» Team με τους Ιταλούς πιλότους, το μοναδικό πλήρωμα στον κόσμο δεξιοτεχνών πιλότων με κινητικά προβλήματα!

Δικαιολογημένα όλοι εντυπωσιασμένοι αλλά και συγκινημένοι τους καταχειροκρότησαν όταν αποβιβάστηκαν από τα αεροπλάνα τους, μετά τις καταπληκτικές φιγούρες σχηματισμών στον αέρα και επιβιβάστηκαν στα αναπηρικά καροτσάκια τους…!

.      Παράλληλα, στη στρατιωτική βάση του Τατοΐου λειτούργησαν για το κοινό εμπορική έκθεση με εκθέτες αεροπορικού και μη χαρακτήρα, παιδικό πάρκο για τους μικρούς φίλους και εξομοιωτές πτήσεων (flight simulators). Ακόμα, έγιναν επιδείξεις αερομοντελιστών, υπό την αιγίδα της ΑΟΡΑ HELLAS και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας.

soyto1 soyto3 soyto4 soyto7 soyto5 soyto9 souto6 souto8 souto10 souto11 souto12

souto13

*Οι φωτογραφίες είναι του συνεργάτη της ΡΗΡ Τάσου Χριστοδουλίδη.