ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Όχι της Ελλάδος. Της Αμερικής!

Πλήρως ενημερωμένος για τις τιμές στη λαϊκή εμφανίστηκε ο Αντώνης, αφού γνωρίζει το κόστος των προϊόντων που διαθέτει πλέον και στους απλούς καταναλωτές η κεντρική Λαχαναγορά στου Ρέντη. «Εδώ ο πολίτης θα βρίσκει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, 30% χαμηλότερα από τη λιανική»!

Καλά μεγάλε, σε βλέπω κράχτη σε κεντρικό μανάβικο! Περιζήτητος θα είσαι! Καλέ τι ενημέρωση είναι αυτή; Συγγνώμη, αλλά κάθε πότε πάτε από το σπίτι στη λαϊκή;  Ακούς 0,70 λεπτά, λέει, οι πατάτες! Εκεί θα πάμε όλοι! Στου Ρέντη! Από τις τρεις τα ξημερώματα που ανοίγει!..

Θα πλευρίζει ο επαγγελματίας με το “Ντάτσουν” να το γεμίζει πατάτες, από κοντά και ο πολίτης με το δίχτυ του να πάρει δυό κιλά!

Αμ, γι αυτό έχει τέτοια άνεση ο Αντώνης μας! Το κουμάντο στο σπίτι το κάνει η γυναίκα του! Ας τό κανε ο ίδιος, και θα βλέπαμε! Πατάτες  “μπλουμ” πρωϊ, μεσημέρι και βράδι θα τους τάϊζε!  Άντε και καμιά λαχανίδα κάπου-κάπου! Πότε θα προλάβαινε να μαγειρέψει; Στη λαχαναγορά θα ξημερωβραδιαζότανε! Χώρια που με τέτοιο σφίξιμο που μας κάνει, ούτε που θα καθόμαστε σε τραπέζι κουζίνας για φαί! Ένα ξεροκόμματο στο χέρι…

Εδώ που τα λέμε, τι καλά που θα ήτανε, αν ο Πρωθυπουργός πήγαινε και ο ίδιος στη λαϊκή αγορά, πότε-πότε να ψωνίσει! Θα ήξερε τότε ότι π.χ. ότι ένα ματσάκι μαϊντανό κοστίζει 0,50 λεπτά (ή 165 δραχμές, από 50 δραχμές που κόστιζε αποβραδίς κ. Σημίτη, τ΄ακούς;!) ένα κιλό ντομάτες 1,20 ευρώ (στην χαμηλή τους τιμή, γιατί ακουμπούν και το 1,80 σε εποχές που δεν αφθονούν) , τα χόρτα, τα φασολάκια κλπ. από 2.00 έως και 2.50 ευρώ και πως για να γεμίσεις το “καλάθι” μόνον από τη λαϊκή και μόνον για τα απολύτως απαραίτητα, συν λίγα φρούτα, δεν σε φτάνουν 30 ευρώ!

Α, να μην ξεχάσω: Μαθαίνω ο Σημίτης θέλει να γίνει και …Πρόεδρος Δημοκρατίας! Μας πρόκοψε ως πρωθυπουργός, τώρα θέλει να ολοκληρώσει το …έργο του (!) ως …πρόεδρος!  Δε του δίνεις κανά-δύο τσουβάλια πατάτες να πάει να τα πουλάει στη κεντρική λαχαναγορά, λέω εγώ Αντώνη μου;

Γενικά, ανάμεσα στα προσόντα κάποιου για να γίνει πρωθυπουργός, εκτός ενός βιβλιαρίου ενσήμων, ΙΚΑ ή άλλου ασφαλιστικού Οργανισμού, θα έπρεπε να έχει και ¨βεβαίωση” οικοκυρικών!

Όχι που μας έρχονται με την κολλαριστή τους τήβενο, κατευθείαν από τα θρανία, και κάνουν πρακτική εξάσκηση στην …πλάτη μας!

Θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός, μάλιστα! Έχεις δουλέψει; Πού; Πότε, Πόσο; Εδώ καλέ, κλητήρας θέλεις να προσληφθείς κάπου, βιογραφικό και εμπειρία σου ζητάνε! Φέι βολάν να μοιράσεις στους δρόμους, προϋπηρεσία θέλουν! Για να γίνεις Πρωθυπουργός σου αρκεί το …σόι!

Αν, π.χ. πριν γίνει πρωθυπουργός ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης, ο Δημητράκης ή όποιος άλλος …άκης (εκτός …Κορυδαλλού!) είχε μάθει να βγάζει το ψωμάκι του, να διαχειρίζεται τα χρήματά του, να ψωνίζει, να κάνει κουμάντο βρε αδελφέ, νομίζετε θα φθάναμε εδώ που σήμερα είμαστε;

Και νά ‘ταν μόνον αυτό! Εδώ καλέ ρίχνουμε έξω το μαγαζί και μετά ανοίγουμε “φρονιστήριο” στη γωνία και σας διδάσκουμε πως να πάνε καλά οι δουλειές σας!

Μια απορία έχω, λέτε να είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν φθάσει στο όριο της χρεοκοπίας η Αμερική, ο δικός μας Γιωργάκης είχε αρχίσει στα πανεπιστήμιά τους  να τους κάνει σεμινάρια πως να …διορθώσουν τα οικονομικά τους;

Τυχαίο; Δε νομίζω! Μισό χιλιάρικο δολάρια πλήρωναν το “μάθημα”. Χαμένο θα πήγαινε;

Εμάς, πάντως, σχετικά φθηνά μας κόστισε.  Μας έριξε έξω τον θίασο δίχως μάλιστα …εισιτήριο!

Αλήθεια, πως και για …πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται; Όχι της Ελλάδος. Της Αμερικής!