Ένωσαν δύο τεράστιες φωτιές στην Αυστραλία για να τις θέσουν υπό έλεγχο!

Οι πυροσβέστες ένωσαν σκοπίμως δύο τεράστιες δασικές πυρκαγιές σήμερα στη νοτιο-ανατολική Αυστραλία για να τις θέσουν υπό έλεγχο πριν από την προβλεπόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, με αύξηση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους που απειλούν να ενισχύσουν το πύρινο μέτωπο.

Οι ομάδες, τις οποίες συγκροτούν περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες και υποστηρίζονται από 84 αεροσκάφη της πυροσβεστικής εργάζονταν ακατάπαυστα όλη τη νύχτα έως σήμερα τα ξημερώματα κατά μήκος των μονοπατιών και των δρόμων δασικής περιοχής δυτικά του Σίδνεϊ.

Οι πυροσβέστες φοβούνται ότι η προβλεπόμενη άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα και αύριο θα εντείνει το μένος της φωτιάς και μπορεί να την ενώσει με μια τρίτη πύρινη λαίλαπα, στα Γαλάζια Όρη, περί τα εκατό χλμ. από το Σίδνεϊ, με κίνδυνο αυτή η “γιγάντια φωτιά” να απειλήσει πολλές κατοικημένες περιοχές.

Η Νέα Νότια Ουαλία, το κρατίδιο στο οποίο βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, βιώνει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είναι πρωτοφανής τα τελευταία 50 χρόνια, λόγω της ξηρασίας και των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.

Τουλάχιστον 200 σπίτια έχουν γίνει στάχτη και άλλα 120 υπέστησαν ζημιές από τις φλόγες, στις οποίες από την περασμένη εβδομάδα έχει παραδοθεί η περιοχή.

Στη Νέα Νότια Ουαλία δεν έχει βρέξει εδώ και εβδομάδες.

Οι δασικές φωτιές είναι συχνές στην Αυστραλία στη διάρκεια του καλοκαιριού, από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Το 2009 μια πυρκαγιά στο νότιο κρατίδιο της Βικτόριας είχε προκαλέσει τον θάνατο 173 ανθρώπων ενώ χιλιάδες σπίτια είχαν γίνει στάχτη.