Επίσκεψη Γεροντόπουλου στο Λίβανο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος συναντήθηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψης του στον Λίβανο, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Adnan Mansour.
Κατά τη συνάντησή τους, οι κ.κ. Γεροντόπουλος και Mansour συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου και περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και για την κατάσταση στη γειτονική Συρία. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο θέμα των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου και επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ανεύρεσή τους παραμένει αμείωτο. Ζήτησε μάλιστα τη συνδρομή της Κυβέρνησης του Λιβάνου για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση τους.
Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τα καινούργια ιδιόκτητα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας της Βηρυτού, όπου έγινε δεκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο και περισσότερους από 200 Έλληνες ομογενείς, παρουσία και του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Βηρυττού.
Τέλος, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με τα μέλη του Συνδέσμου Λιβανίων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων, οι οποίοι τον ανακήρυξαν επίτιμο μέλος τους.

Σήμερα Τετάρτη ο υφυπουργός θα συναντηθεί με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννη Ι’ στην Πατριαρχική Μονή του Μπάλαμαντ, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα των δύο απαχθέντων μητροπολιτών Χαλεπίου (εκ των οποίων ο ένας είναι αδελφός του Πατριάρχη). Στη συνέχεια, θα ξεναγηθεί και θα συζητήσει με καθηγητές και φοιτητές στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννη Δαμασκηνού, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί το Ελληνορθόδοξο Νοσοκομείο της Βηρυτού «Αγ. Γεώργιος».