Παραμένει «ελληνική» η ηγεσία του Ethhnic Communities Council στην Ν. Ουαλία

Του ΘΕΜΗ ΚΑΛΛΟΥ
Από το Neoskosmos.com

Σε ομογενειακά χέρια παραμένει η ηγεσία του Συμβουλίου Εθνικών Κοινοτήτων της Νέας Νότιας Ουαλίας (Ethnic Communities’ Council of NSW), έπειτα από τις αρχαιρεσίες της περασμένης Κυριακής.

Νικητής με πολύ μεγάλη πλειοψηφία αναδείχθηκε ο συνδυασμός που είχε ως επικεφαλής τον έως τώρα γραμματέα κ. Παναγιώτη Δούκα, ο οποίος θα είναι ο νέος πρόεδρος για τα επόμενα δύο χρόνια.

Να σημειωθεί ότι και ο έτερος συνδυασμός είχε επικεφαλής έναν ομογενή, τον κ. Μανώλη Βαλαγεωργίου, που είναι ο απερχόμενος πρόεδρος.
Στην ετήσια συνέλευση που έγινε στα γραφεία του φορέα στο Waterloo του Σϊδνεϊ, η πολιτειακή κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον βουλευτή, Mark Coore, και η αντιπολίτευση από τον αρχηγό της, Τζον Ρόμπερτσον. Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής του SBS, Michael Ebeid, αναφερόμενος στις κινήσεις που έχουν αναληφθεί από τον οργανισμό για νέα τηλεοπτικά προγράμματα και τις αλλαγές που έχουν γίνει στη Ραδιοφωνία SBS.
Ο κ. Δούκας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το Συμβούλιο Εθνικοτήτων θέλει να παραμείνει στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης και προώθησης του Πολυπολιτσμού Ν.Ν.Ο. και γενικότερα στην Αυστραλία.

Όσον αφορά τους στόχους της δικής του προεδρίας στα επόμενα δύο χρόνια είπε ότι «η έμφαση θα είναι στην εξυπηρέτηση των νέων μεταναστευτικών παροικιών που αναπτύσσονται στην πολιτεία».

«Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους νέους μετανάστες να ενταχθούν ομαλά στην αυστραλιανή κοινωνία και θα επιδιώξουμε να συνεδριάζουμε πιο τακτικά στο δυτικό Σίδνεϊ, το οποίο φιλοξενεί μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας από αυτές τις κοινότητες».

Για τις παλαιότερες παροικίες είπε ότι η «η προσοχή θα είναι στραμμένη στις υπηρεσίες για τους ηλικιωμένους, στην ενίσχυση διδασκαλίας των γλωσσών, αλλά και η βοήθεια σε άτομα που ανήκουν σε αυτές τις παροικίες αλλά ήρθαν σχετικά πρόσφατα στην Αυστραλία, από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και άλλα κράτη της Ευρώπης».

Να αναφερθεί ότι στην διοίκηση του Συμβουλίου Εθνικοτήτων επανέρχεται ως αντιπρόεδρος ο κ. Τζακ Πασσαρής, που έχει διατελέσει πρόεδρος αυτού του οργανισμού για εννέα χρόνια και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος και ισόβιο μέλος του Συμβουλίου.
Επίσης, ελληνικής καταγωγής μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Τάσια Βάνου, η Μαρία Πασσαρή, και η Ζαφειρώ Πασσαρή.