Εν ψυχρώ δολοφονία πολιτών στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Oμάδα πληρωμένων εκτελεστών πυροβόλησε και σκότωσε επτά ανθρώπους σε προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του σώματος, Πάμπλο Ροντρίγκες, τα κίνητρα του εγκλήματος στη συνοικία Ρεαλένγκου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία υπόθεση. Θα ερευνήσουμε την πιθανότητα η σφαγή αυτή να οφείλεται σε χρέη προς λαθρεμπόρους ναρκωτικών. Αυτή είναι μία υπόθεση, αλλά δεν έχουμε αποκλείσει άλλες», πρόσθεσε.

Πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 21 έως 37 ετών, εκτελέστηκαν με πιστόλια και καραμπίνες στη βεράντα μιας κατοικίας, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι γείτονες δήλωσαν, μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο G1, πως η κατοικία αυτή στο Ρεαλένγκου, προάστιο που απέχει 50 χλμ. από το κέντρο του Ρίου, χρησιμοποιείται συχνά ως καταφύγιο ναρκομανών. Μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν στο εσωτερικό της κατοικίας.

Στο Ρεαλένγκου τον Απρίλιο του 2011 12 παιδιά, ηλικίας 12 έως 14 ετών, έπεσαν νεκρά μέσα στο σχολείο τους από τα πυρά ενός 24χρονου οπλοφόρου, ο οποίος αμέσως μετά αυτοκτόνησε.

Πηγή: ΑΠΕ