Μαγικός ο Ολυμπιακός 5-1 τον ΟΦΗ

Ο Ζοέλ Κάμπελ μοίραζε γκολ και οι Μήτρογλου (2), Μανιάτης, Γιαταμπαρέ εκτελούσαν για να φτάσει ο Ολυμπιακός από το 0-1 του Λαμπρόπουλου στο 12ο δευτερόλεπτο, στον θρίαμβο με 5-1 επί του ΟΦΗ. Ο Χολέμπας με φάουλ το άλλο γκολ. Έχασε πέναλτι ο Μήτρογλου. Με παίκτη λιγότερο τελείωσαν το ματς οι Κρητικοί. Αποθεώθηκε ο Γκαλέτι.

Το LIVE του αγώνα

Ο ΟΦΗ είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να αιφνιδιάσει με το καταπληκτικό σουτ του Λαμπρόπουλου μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο, με το οποίο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση με τον Κάμπελ να σεντράρει και τον Μήτρογλου να φέρνει το ματς στα ίσα στο 4ο λεπτό. Στη συνέχεια οι Κρητικοί καταφεραν να παγώσουν τον ρυθμό και ουσιαστικά απειλήθηκαν μόνο στο τελευταία πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μήτρογλου στο 40΄έστειλε τη μπάλα άουτ από εξαιρετική θέση, ενώ στο 42΄νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Δασκαλάκη. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ κράτησε το 1-1 και στο 44΄πιάνοντας το πέναλτι που έκανε ο Ζόρο με χέρι και εκτέλεσε ο Μήτρογλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν αποφασισμένοι για να πάρουν το ματς και κατάφεραν στο 52΄να μπουν σε θέση οδηγού όταν και πάλι από σέντρα του Κάμπελ ο Δασκαλάκης έχασε την έξοδο και ο Μήτρογλου με κεφαλιά έκανε το 2-1, πανηγυρίζοντας το 12ο προσωπικό γκολ σε 9 αγώνες στην Superleague.

Έξι λεπτά αργότερα ο Χολέμπας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ουσιαστικά μετάτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον ΟΦΗ όταν ο Μπούρμπος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 75΄.

Οι παίκτες του Μίτσελ ανέβασαν στροφές στα τελευταία λεπτά και με τον Κάμπελ να μοιράζει γκολ μετέτρεψαν τη νίκη τους σε θρίαμβο. Ο Κοσταρικανός σέρβιρε για τον νεοεισαλθόντα Μανιάτη στο 85΄ για το 4-1, ενώ ένα λεπτό αργότερα συμπλήρωσε 4 ασίστ στο παιχνίδι (!) δίνοντας στον Γιαταμπαρέ ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Α. Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Εντινγκά, Σάμαρης (79′ Μανιάτης), Βάις (46′ Γιαταμπαρέ), Κάμπελ, Σαβιόλα, Μήτρογλου (65′ Ολαϊτάν).

ΟΦΗ (Σα Πίντο):
Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Τριποτσέρης, Ζορό, Μιλιάζες, Μακρής, Κάλαϊτζιτς (62′ Όγιος), Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (62′ Κουτσιανικούλης), Φραγκουλάκης, Παπάζογλου (74′ Γκαλέτι).