Μήνυμα Παπούλια προς Ευρωπαίους: Ο λαός δεν ανέχεται άλλους εκβιασμούς

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους έστειλε ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, αν και με απουσίες.

«Ο ελληνικός λαός», είπε ο κ. Παπούλιας «ό,τι μπορούσε να δώσει το έδωσε», ενώ πρόσθεσε πως « δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς».

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Τιμάμε σήμερα τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης εναντίον της χολέρας και του ιταλικού φασισμού. Η πρώτη αντιφασιστική νίκη της ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938. Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά. Ο Ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του και ό,τι μπορούσε να δώσει. Και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. Δεν μπορεί να δώσει ο ελληνικός λαός κάτι περισσότερο. Αυτό που μπορούσε το έδωσε. Και μην νομίζουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς. Χρόνια Πολλά».

Τη σημερινή παρέλαση σημάδεψαν αρκετές απουσίες στην εξέδρα των επισήμων. Στην εξέδρα βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δεν πήγε τελικά στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας έτσι την ενόχλησή του για την επιλογή το περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να καλέσει στην παρέλαση τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Εξάλλου ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν γνωστοποιήσει ότι οι εκπρόσωποί τους δεν θα παρευρεθούν στην εξέδρα των επισήμων.

Στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή Λεωφόρο της Θεσσαλονίκης έφτασε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γρέγος, ο οποίος βρέθηκε κοντά στην εξέδρα των επισήμων, δίπλα από τους Μακεδονομάχους, μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και σε απόσταση 200 μ. εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων και απέναντι αυτής απαγορευόταν η παρουσία κόσμου ενώ η είσοδος στην εν λόγω περιοχή γινόταν μόνον με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη και είχαν τοποθετηθεί μεταλλικά κιγκλιδώματα κατά μήκος της Λεωφ.Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου γινόταν η παρέλαση.

Στην κυκλοφορία δίνονται σταδιακά οι δρόμοι στη συμπρωτεύουσα που είχαν κλείσει λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη στρατιωτική παρέλαση.

Πηγή:newpost.gr