Η “Welt” βρίσκει ελκυστική για επενδύσεις την Ελλάδα

Ανάμεσα στις χώρες που τα τελευταία χρόνια τις επλήγησαν από την κρίση και οι οποίες πλέον φαίνεται να γίνονται και πάλι ελκυστικές για τις επιχειρήσεις συγκαταλέγει τώρα την Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Welt.

Στο εκτενές της ρεπορτάζ με τίτλο «Η Νοτιανατολική Ευρώπη είναι και πάλι ελκυστική για τις επιχειρήσεις» στο οποίο κάνει και ειδικές αναφορές για την Ελλάδα υπογραμμίζεται ότι οι χώρες της κρίσης δουλεύουν σκληρά σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν το κλίμα για τις επιχειρήσεις. «Οι χώρες της κρίσης στη Νότια Ευρώπη εργάζονται σκληρά ώστε να βελτιώσουν το κλίμα για τις επιχειρήσεις. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες τον προηγούμενο χρόνο προέβησαν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η Welt.

H γερμανική εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα αυτό επικαλούμενη στοιχεία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας από την οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που βελτιώθηκαν περισσότερο οι συνθήκες για τις επιχειρήσεις.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στην ετήσια έκθεση «Doing Business» ο οργανισμός ερευνά το κατά πόσο οι νόμοι και η γραφειοκρατία διευκολύνουν την ίδρυση και τη λειτουργία. ‘Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες στις οποίες βελτιώθηκαν περισσότερο οι συνθήκες για τις επιχειρήσεις’ λέει ο Ζαν Μισέλ Λομπέ, ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης», σημειώνει χαρακτηριστικά η Welt.

«Τα αποτελέσματα της εμπεριστατωμένης έκθεσης δείχνουν ότι οι χώρες της κρίσης καταβάλλουν προσπάθειες να κάνουν τις οικονομίες τους πιο φιλικές προς την ανάπτυξη. Η Ελλάδα ανήκει για δεύτερη συνεχή χρονιά στις οικονομίες που έκαναν ιδιαίτερα μεγάλες προόδους στις προσπάθειές τους για μεταρρυθμίσεις. Για παράδειγμα η Αθήνα απλοποίησε πολύ τις ρυθμίσεις που αφορούν το τελωνείο και έκανε πολύ πιο απλή τη διαδικασία ίδρυσης μια επιχείρησης», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: DW -iefimerida.gr