ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Και ο Πάγκαλος, Πάγκαλος!!!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Πάντα το  ‘λεγα ότι από τρελό κι από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια! Τώρα, θα πείτε, ο Πάγκαλος σε ποιά κατηγορία από τις δύο ανήκει; Σε …καμία! Αυτό δα έλειπε ένας ολόκληρος Πάγκαλος να χωρέσει σε μία μόνον κατηγορία… Τουλάχιστον από δυό-τρεις και από βαρέων -βαρών και πάνω!

Ο Πάγκαλος είναι μία ιδιότυπη περίπτωση. Το μυστήριο μαζί του είναι πως πετυχαίνει κάποτε να λέει αλήθειες που τις παίρνεις για ψέματα! Κι άλλες φορές πάλι να λέει ανακρίβειες που ορκίζεσαι ότι είναι αλήθειες!..

Είναι πυθικικός (από το Πυθία), δίνει χρησμούς, και γενικά προκαλεί σεισμούς. Με μιά μονάχα κουβέντα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω!..

Α, και είναι αεικίνητος! Δεν ησυχάζει ποτέ! Ούτε σταματάει να μιλάει!

Το τελευταίο του ¨πυροτέχνημα” το είδαμε σήμερα. Παρακολουθούσαμε και μεις με κοριό τον Αμερικανό Πρέσβη, είπε. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως τον διασκέδαζε να ακούει τους πρέσβεις να μιλάνε με γλώσσα που δεν ήταν κατάλληλη για ανηλίκους!  Ναι τους παρακολουθούσαμε, ναι τους ξεγύμνωσε κιόλας!

Τελικά, αφού κι ο Πάγκαλος παρακολουθούσε τα τηλέφωνα, πώς και εξεπλάγη τόσο όταν αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούσαν και τα τηλέφωνα του Καραμανλή; Οι δικοί του …κοριοί θα είχαν ξεσαλώσει και έκαναν το δικό τους πάρτι!..   Διότι το πρόβλημα με τους κοριούς είναι ακριβώς αυτό: Όταν σου ξεφύγουν δεν μαζεύονται! Γεμίζουν ένα δωματίο, μια πλατεία, μία χώρα!..

Από παλιά είχαμε ένα θέμα με τους ωττακουστές στη Ελλάδα! Οι συνακροάσεις ήταν περισσότερες από τις ακροάσεις!  Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει και σχετικό σλόγκαν: ο Ωττακουστής της γειτονιάς σας! Και να σκεφθεί κανείς πως τότε πληρώναμε την συσκευή τηλεφώνου 10.000 δραχμές  ενώ περιμέναμε μέχρι και δέκα χρόνια για να την αποκτήσουμε…

Όλοι τότε είχαν από έναν κοριό στην τσέπη τους! Οι σύζυγοι τον έβαζαν στα τηλέφωνα όταν έφευγαν για τη δουλειά τους να ακούνε που μιλάνε οι γυναίκες τους που έμεναν πίσω στο σπίτι. Οι γυναίκες τους έχωναν στα σακάκια των αντρών τους να ακούνε με ποιές μιλάνε και τι λένε. Γενικά ήταν μία περίοδος που η Ελλάδα ζούσε στον ρυθμό του κοριού. Και του Φλιτ. Φλιτάραμε όλη μέρα για να κοιμοιθούμε το βράδυ!

Τώρα. βέβαια, έχουν βελτιωθεί τα πράγματα. Οι άντρες δεν παρακολουθούν τις γυναίκες τους.  Δεν προλαβαίνουν! Τους “τρώνε” όλο τον ελεύθερο χρόνο τους οι ερωμένες! Μα ούτε και οι γυναίκες ενδιαφέρονται πλέον για τα αντρικά μυστικά. Έχουν τους εραστές τους! Όχι όλες. Οι υπόλοιπες, από το “Βάλς με τους δώδεκα Θεούς”, το “Μπρούσκο” μέχρι τα “Κλεμμένα Όνειρα” και τον “Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή”,  που να τους μείνει χρόνος και μυαλό για να παρακολουθήσουν το σύζυγο; Ούτε τα πιάτα προλαβαίνουν! Κι από φαγητό, σουβλάκι με 1,80 ένεκεν η κρίση!

Έτσι λύσαμε στην Ελλάδα και το θέμα της απιστίας!  Όταν απιστούν όλοι, είναι σαν να μην απιστεί κανένας! Και έχασαν και το μεροκάματο οι ιδιωτικοί ντεντέκτιβς!

Α, ναι. και οι δοσατζήδες, πουλάνε τώρα λιγότερα λευκά σεντόνια! Έπαψαν πια να τυλίγουν το παράνομο ζευγάρι με λευκό σεντόνι και να το κουβαλούν στα Τμήματα!

Τώρα, το πολύ σε ένα δικηγόρο για τα περεταίρω…

Νέα ήθη, αλλά οι κοριοί, κοριοί!

Και ο Πάγκαλος, Πάγκαλος!!!