Άφιξη του Ρώσου ΥΠΕΞ κ. Λαβρόφ στην Ελλάδα, με το βλέμμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Από τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας των Ρωσικών σιδηροδρόμων, Βλάντιμιρ Γιακούνιν, θα συνοδεύεται ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεγκρέι Λαβρόφ ο οποίος την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η κρατική εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, RZD, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον επί της αρχής για την απόκτηση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και για την Rosco, την εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση του τροχαίου υλικού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το ενδιαφέρον της RZD στην Ελλάδα δεν περιορίζεται μόνο στον κλάδο του σιδηροδρόμου, αλλά και στις υποδομές καθώς, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Γιακούνιν, οι Ρώσοι ενδιαφέρονται και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του ρώσου υπουργού Εξωτερικών, στις 12:00 το μεσημέρι κ. Λαβρόφ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ νωρίτερα θα κηρύξει, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, την έναρξη του Συμποσίου «ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας».

Στις 12:40 ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, με τη λήξη της οποία θα υπάρξουν συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Για τις 14:20 έχουν προγραμματιστεί κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών στα ΜΜΕ.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του ρώσου υπουργού Εξωτερικών.

Πηγή:skai.gr