Αιχμές Λαβρόφ προς ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις – στενότερη οικονομική συνεργασία με Ελλάδα

Αιχμές για τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τις παρακολουθήσεις άφησε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «καταλαβαίνω όλη την υποκρισία της φιλοσοφίας ότι δεν κάνουμε τίποτα που δεν κάνουν οι άλλοι».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε για το θέμα ότι «μεταξυ φίλων και σύμμαχων πρέπει να υπάρχουν απλοί κανόνες και να είναι σεβαστή η δεοντολογία και το διεθνές δίκαιο.»

Και οι δυο άνδρες επισήμαναν τους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών οι συζητήσεις περιστράφηκαν στον τουρισμό, την ενέργεια και τις ιδιωτικοποιήσεις, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να κάνει λόγο για νέο μομεντουμ στις ελληνορωσικές σχέσεις και τον ρώσο ΥΠΕΞ να εκφράζει το ενδιαφέρον της Ρωσίας για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της χώρας μας, να τονίζει ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις αποκτούν θετική δυναμική, και να υπογραμμίζει το έντονο ενδιαφέρων της Μόσχας για το θέμα της άρσης της βίζας για τους ρώσους τουρίστες.

Ο Σεργκέι Λαβροφ ζήτησε να υπάρξει συμφωνία μεταξυ ελληνικών και ρωσικών επιχειρήσεων η οποία θα διασφαλίζει την ασφάλεια των επενδύσεων, ενώ αναφορικά με το θέμα της ΔΕΠΑ, δεν θέλησε να το σχολιάσει.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι τη χώρα μας την ενδιαφέρει έντονα η παρουσία ρωσικών επιχειρήσεων και αποστολή της Αθήνας είναι να διαμορφώσει σταθερό και καθαρό πλαίσιο.

Πηγή: skai.gr