Στον “αέρα” το 6μηνο μετά και την νέα απεργία των διοικητικών των Πανεπιστημίων

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η σύγκρουση στην ανώτατη εκπαίδευση για το θέμα της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ. Από τη μία, οι σύλλογοι των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών και…  του ΕΜΠ αποφάσισαν χθες να συνεχίσουν την απεργία τους και την επόμενη -ένατη κατά σειρά- εβδομάδα, τινάζοντας στον «αέρα» το εξάμηνο κι από την άλλη υπήρξε παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών επειδή, παρότι απεργούν για περίπου δύο μήνες, οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν να αμείβονται κανονικά. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα σχετικών δημοσιευμάτων και εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα με κυριότερο αυτό της απιστίας στην υπηρεσία. Η έρευνα θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
«Οι μισθοί των διοικητικών υπαλλήλων που απεργούν θα περικοπούν», διαβεβαίωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης, προσθέτοντας ότι, ήδη με έγγραφό του στις 08/10/2013 έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του πανεπιστημίου Αθηνών να προχωρήσουν σε όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά τις ημέρες της απεργίας, δηλαδή να περικοπούν οι αποδοχές του προσωπικού που απεργεί.
Από την πλευρά του, πάντως, ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες να προχωρήσει σε νέα πενθήμερη απεργία έως και τις 8 Νοεμβρίου, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση επρόκειτο να κινηθεί και ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΕΜΠ που συνεδρίαζε χθες για το θέμα.
Η κατάσταση αυτή επιτείνει την αγωνία χιλιάδων φοιτητών οι οποίοι έχουν ήδη χάσει την εξεταστική του Σεπτεμβρίου και, πλέον, βλέπουν να βρίσκεται στον «αέρα» και το χειμερινό εξάμηνο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το νόμο -πλαίσιο για τα ΑΕΙ, κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες. Πλέον, μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας και την επόμενη εβδομάδα, στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια για τη διάσωσή του μέσα από εναλλακτικά σχέδια, όπως είναι η παράτασή του εξαμήνου κατά δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο της περιόδου αργίας μεταξύ του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου.
Πηγή : imerisia.gr