Νέα πιστοποιητικά γεννήσεως με την επιλογή… τρίτου φύλου!

Πιστοποιητικά γεννήσεως με… αδιευκρίνιστη την ένδειξη του φύλου, παρέχει στους γονείς των νεογέννητων η Γερμανία.

Η Γερμανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα επιτρέπει στους γονείς να αφήνουν κενή την ένδειξη του φύλου, αρσενικού ή θηλυκού, δημιουργώντας μια… τρίτη κατηγορία.

Η νομοθετική αλλαγή που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, έχει στόχο να επιτρέψει σε διαφυλετικά πρόσωπα –αυτά που γεννιώνται με χαρακτηριστικά αμφότερων των φύλων– να καθορίζουν το φύλο τους αργότερα στη ζωή τους.
Έχει επίσης στόχο να βοηθήσει γονείς οι οποίοι προσπαθούν να αποφασίσουν αν το νεογέννητό τους θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Το έναυσμα για την υιοθέτηση του εν λόγω νόμου, που ψηφίσθηκε από την Μπούντεσταγκ τον Ιανουάριο, έδωσε μια μελέτη του Γερμανικού Συμβουλίου Δεοντολογίας, από την οποία διαπιστώθηκε ότι η νομοθεσία της ΕΕ δεν εξασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματα των διαφυλετικών ανθρώπων.

Η Αυστραλία είναι η μοναδική άλλη χώρα που επιτρέπει στους γονείς να αφήνουν κενό το φύλο στα πιστοποιητικά γεννήσεως.

Στο παρελθόν, οι Γερμανοί γονείς έπρεπε να γνωστοποιούν το όνομα και το φύλο των παιδιών τους μέσα σε μια εβδομάδα, υπό την απειλή προστίμου. Το Συμβούλιο Δεοντολογίας υπολογίζει ότι στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 80.000 διαφυλετικά πρόσωπα.

NewsIt.gr