Πανηγυρική έναρξη των μαθημάτων στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό (Δ.Ε.Α.Π.) Πανεπιστήμιο Πωγωνίου

Ρεπορτάζ-φωτογραφία: Νίκος  Σουτόπουλος

Για την ΡΗΡ

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: deap1Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα και με την παρουσία πλήθους από τους φοιτητές του ξεκίνησαν τα μαθήματαστο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό (Δ.Ε.Α.Π.) Πανεπιστήμιο Πωγωνίου στο Δελβινάκι, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013.

deap2 deap4

Το εναρκτήριο μάθημα, παρέδωσε ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Απόστολος Παπαϊωάννου. Ο κ. καθηγητής ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα: «το Ε της Ελευθερίας», καθώς και την «πρόκληση-πρόσκληση της Πωγωνιακής και Εθνικής καταγραφής, εστιάζοντας την προσοχή του, πέραν των προπτυχιακών μαθημάτων, στην αναγκαιότητα της επιστημονικής έρευνας, της καταγραφής βιβλιογραφίας αλλά και των ιστορικών αρχείων στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου και συγκεκριμένα ένθεν και ένθεν των σημερινών συνόρων που αποτελούν και μία ενιαία ιστορική και αδιάσπαστη πολιτιστική ενότητα». Επίσης επισήμανε τη «σημαντική  προσφορά των Ηπειρωτών και ειδικότερα των ανδρών και γυναικών εκ του Πωγωνίου».

deap3

Την παρουσίαση του μαθήματος που είχε διαλεκτική μορφή συντόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μάγκος και τη διαδέχτηκε ένας ενδιαφέρον διάλογος με τους φοιτητές. Εκτός των συμμετεχόντων φοιτητών, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλης και αρκετοί καθηγητές.

 

 

 

Ακολούθησε δεξίωση και γνωριμία των φοιτητών, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του ΔΕΑΠ Πωγωνίου και στην ιστοσελίδα του: http://panepistimio-pogoniou.blogspot.gr/