Συνελήφθη ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

Συνελήφθη ένας ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στις 9.30 το πρωί (τοπική ώρα). σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Νόρμα Άιζενμαν, διέψευσε ότι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση αφού προηγουμένως συνεπλάκη με άνδρες της ασφαλείας του αεροδρομίου. Στο χώρο έχουν αναπτυχθεί πυροτεχνουργοί που ελέγχουν εξονυχιστικά τους τερματικούς σταθμούς.

Νωρίτερα, ένα τηλεοπτικό κανάλι, το CBS2, είχε μεταδώσει ότι συνελήφθη και ένας δεύτερος ύποπτος.

Η Άιζενμαν έκανε επίσης λόγο για “πολλά θύματα” από τα πυρά του ενόπλου, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ωστόσο ένας άλλος εκπρόσωπος, ο Γκας Βιλανουέβα, μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KTLA-5 είπε ότι “δεν υπάρχουν πολλοί τραυματίες”.

Μετά το επεισόδιο αυτό, που σημειώθηκε στις 9:30 το πρωί, τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδας) στον Τερματικό Σταθμό 3, οι αρχές του διεθνούς αεροδρομίου ματαίωσαν τις απογειώσεις αεροσκαφών, όπως ανακοίνωσε μία εκπρόσωπός του. Στην ανακοίνωση που εστάλη με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η εκπρόσωπος Κάθριν Αλβαράντο αναφέρει ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο αεροδρόμιο και ότι “οι πτήσεις έχουν ματαιωθεί προσωρινά”.

Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ είπε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο Λος Άντζελες και είναι σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.