Τουλάχιστον 6 νεκροί από βύθιση τουριστικού πλοίου στο θέρετρο Πατάγια

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν πορθμείο που μετέφερε περίπου 200 τουρίστες βυθίστηκε σήμερα Κυριακή ανοιχτά του δημοφιλούς παράκτιου θερέτρου Πατάγια της Ταϊλάνδης, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται δύο Ρώσοι, ένας Κινέζος και τρεις Ταϊλανδοί, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Πατάγια Σουουάν Τσεαουναβινθαβάτ, σημειώνοντας πως το πλοίο είχε προδιαγραφές για 150 επιβάτες.

«Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του πλοίου» που ναυάγησε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλος αξιωματούχος της τοπικής Αστυνομίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 1,6 χιλιόμετρο ανοιχτά του δημοφιλούς παράκτιου θέρετρου της Πατάγια, η οποία βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.

Το φέρι μπόουτ μετέφερε ξένους και ντόπιους τουρίστες από το νησί Κο Λαρν στην Πατάγια.

Ο Σουουάν σημείωσε ότι οι επιβάτες ανέβηκαν βιαστικά στον δεύτερο όροφο του πορθμείου όταν ο πρώτος άρχισε να πλημμυρίζει λόγω μιας ελαττωματικής αντλίας.

Η Πατάγια, γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή της, έχει γίνει πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ρώσων και των Κινέζων τουριστών τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόξενος της Ρωσίας στη Μπανγκόκ, Αντρέι Ντβορνίκοφ, δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ότι «τουλάχιστον οι μισοί επιβάτες του πλοίου ήταν Ρώσοι τουρίστες».

Ο ίδιος δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν μεταξύ των νεκρών βρίσκονται Ρώσοι, αλλά σημείωσε ότι τουλάχιστον τρεις Ρώσοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή:skai.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε